Bečić čestitao Dan opštine Žabljak

"Sjever zaslužuje da put ravnomjernog, ali i ubrzanog privrednog napretka bude u fokusu svake naredne Vlade"

3447 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 17. septembar, Dan opštine Žabljak, predsjedniku Opštine, Veselinu Vukićeviću, predsjedniku SO, Vidoju Tomčiću, odbornicama u SO Žabljak kao i građanima Žabljaka.

"Sa velikim se zadovoljstvom i osjećajem ponosa prisjećamo slavne antifašističke istorije ispisane hrabrošću nepokolebljivih Durmitoraca koji su prije nepunih osam decenija uz velike borbene i civilne žrtve od okupatorskih snaga oslobodili prirodni dragulj naše teritorije. Zemlja i duh koji počivaju na antifašističkim temeljima tako čvrsto ugrađenim u bit svakog čovjeka vašeg kraja, čarobni su poput Crnog jezera, živopisni i dostojanstveni kao Savin kuk i Durmitor, a čisti poput suze Evrope, naše Tare", naveo je Bečić.

Dodao je da je "nekada mala varošica na najuzvišenijoj tački Evrope, Žabljak zahvaljujući jedinstvenoj darovitosti prirode i kulturološkoj posebnosti Durmitora, zauzeo visoko mjesto na mapi turističkih gradova u svijetu, čime je Crna Gora zavrijedila veliki turistički uspon i dobila novu razvojnu šansu".

"To nas obavezuje da joj uzvratimo na isti način. Čvrsto sam uvjeren da ćemo našu turističku destinaciju, UNESCO zaštićenu baštinu i nesvakidašnje bogatsvo prirode njegovati i čuvati, ali i bolje planski razvijati, jer za napredak uvijek ima prostora. Sjever zaslužuje da put ravnomjernog, ali i ubrzanog privrednog napretka bude u fokusu svake naredne Vlade a, zaustavljanju migracija i populacionoj strategiji moramo posvetiti veću pažnju na način što ćemo odgovorno i posvećeno raditi na obezbjeđenju boljeg životnog standarda, kao i razvoju servisa i programa podrške koji će mlade generacije zadržati na sjeveru i omogućiti im bolju ličnu i profesionalnu perspektivu. U uvjerenju da će Žabljak u najkraćem vremenu pored turističkog doživjeti i drugi privredni, ekonomski i investicioni preporod, još jednom vam srdačno čestitam Dan opštine", zaključio je Bečić.

Bonus video: