Bečić i Abazović čestitali Prvi maj

"Ostvarivanje socijalne pravde, smanjenje nivoa eksploatacije radnika, kao i dostizanje najviših međunarodnih standarda u oblasti prava zaposlenih i danas jesu i moraju biti dio naših trajnih stremljenja", stoji u zajedničkoj čestitki
72 pregleda 8 komentar(a)
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Foto: Koalicija za 21. vijek
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Foto: Koalicija za 21. vijek
Ažurirano: 30.04.2018. 15:47h

Lideri Koalicije "Za 21. vijek" Aleksa Bečić i Dritan Abazović čestitali su građanima Prvi maj, iako se, kako su kazali, u današnje vrijeme teško sjetiti svega što bi Međunarodni praznik rada trebalo da simbolizuje.

"Teško je u vremenu bespoštedne i opšte eksploatacije radnika, te socijalne i ekonomske nesigurnosti, kada poslodavci čine sve za sopstveni interes, a na uštrb prava zaposlenih, sjetiti se svega onog što bi Međunarodni praznik rada trebalo da simbolizuje. Pa ipak, ostvarivanje socijalne pravde, smanjenje nivoa eksploatacije radnika, kao i dostizanje najviših međunarodnih standarda u oblasti prava zaposlenih i danas jesu i moraju biti dio naših trajnih stremljenja. Sa željom da, ako ne ovaj, onda svaki naredni Prvi maj crnogorski građani dočekaju u uslovima što većeg nivoa zaposlenosti, u bezbjednijim i zdravijim uslovima rada, sa nepovrijeđenim pravima na dnevni, nedjeljni i plaćeni godišnji odmor, pravičniju naknadu za rad i što veću dostupnost svih radnih mjesta pod istim uslovima, još jednom vam želimo srećan Prvi maj", stoji u čestitki Abazovića i Bečića.

Bonus video: