Bećić: U Bukovicu se vratilo 6 porodica, a ne 34 kako tvrde zvaničnici

Predsjednik Udruženja Bukovičana Fahrudin Čutuna nedavno izjavio da su se u Bukovicu vratile 34 porodice
111 pregleda 4 komentar(a)
Bukovica (novina)
Bukovica (novina)
Ažurirano: 16.06.2015. 18:55h

U Bukovicu se do sada vratilo samo šest domaćina, sami ili sa suprugama a ne 34, kako saopštavaju crnogorski zvaničnici i predstavnici Udruženja Bukovičana iz Sarajeva”, tvrdi Salem Bećić, koji se prije šest godina vratio na svoje imanje.

On je Pljevaljskim novinama kazao da su se osim njega u Bukovicu vratili Islam Krako, Merko Čutuna, Mujko Dedović, Zajko Durgut i Hajrudin Slatina, te da nijesu tačne tvrdnje da među povratnicima ima mladih parova sa djecom.

On traži od države da povratnicima pomogne oko nabavke stoke i mašina kako bi imali od čega da žive, jer su se u Bukovicu vratili sa kesom u ruci.

"Boli me kada se hvale da je u Bukovicu uloženo 4,5 miliona eura a ja nemam od čega da živim. Bukovicom se izgleda bave ljudi koji žele da je unište. Bitno je da se potroše pare, a da li će se neko vratiti nikoga ne interesuje”, kazao je šezdesetosmogodišnji Bećić.

On tvdi ni da Udruženje Bukovičana iz Sarajeva, koje je Vladin partner u realizaciji ovog projekta, nije pomoglo nijednom povratniku.

Predsjednik Udruženja Bukovičana Fahrudin Čutuna prije nekoliko dana izjavio je da su se u Bukovicu vratile 34 porodice, a isto je i više puta tvrdio ministar ljudskih i manjinskih prava Suad Numanović.

Bonus video: