Bećović: Ne mora URA da brine o vodi, građani Tuzi najbolje znaju istinu

Kako je kazao, gradska uprava je u vodovodnu mrežu Tuzi u protekle dvije i po godine uložila preko 2,5 miliona eura
231 pregleda 1 komentar(a)
Tuzi, Foto: Zoran Đurić
Tuzi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.07.2017. 19:25h

U Građanskom pokretu URA izgubili su sve kriterijume kada je širenje netačnih informacija u pitanju, što potvrđuje i njeno najnovije saopštenje o navodnoj opasnosti zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u Tuzima, kazao je šef odjeljenja d.o.o. Vodovod i kanalizacija Podgorica u Opštini Tuzi, Esmin Bećović.

To i ne čudi, smatra on, obzirom na "nivo amaterizma koji karakteriše ovu partiju."

"Možda baš i zbog toga, politički piromani pokušavaju da preplaše građane Tuzi da, u slučaju požara, zbog rekonstrukcije vodovodne mreže neće moći da ugase vatru. Toliko o znanju URA o funkcionisanju lokalne uprave," kazao je Bećović.

Iz GP URA su raniije danas kazali da je “prosto nevjerovatno" da se rekonstrukcija vodovodne mreže u Tuzima radi u periodu velikih suša, u toku ljeta, kad je građanima voda najpotrebnija.

Radovi koji se u ovom trenutku izvode na teritoriji GO Tuzi, dodaje, ne ugrožavanju snabdijevanje vodom stanovnika ovog područja, što znači da građani imaju uredno vodosnabdijevanje, a da će izgradnjom nove mreže ono biti kvalitetnije i sigurnije.

"Ovom prilikom informišemo predstavnike URA da Glavni grad i Vodovod i kanalizacija shodno planiranim investicijama kontinuirano izvode radove na izgradnji novih vodovoda tokom čitave godine, bez obzira na vremenske uslove i godišnja doba, kako u Tuzima tako i na čitavom području Glavnog grada, a sve u cilju boljeg kvaliteta života građana, što najbolje govori o tome koliko su tendenciozne i neargumentovane njihove tvrdnje. Zbog toga bi im najbolje bilo da na ovakav naćin vise ne brinu o vodosnadbijevanju građana Tuzi, jer građani vrlo dobro znaju ko taj posao radi najbolje u njihovom interesu," rekao je Bećović.

Kako je kazao, gradska uprava je u vodovodnu mrežu Tuzi uložila preko 2,5 miliona eura.

"URA namjerno zanemaruje činjenicu da stanovnike Tuzi jedino plaše njihova saopštenja, ne zato što im vjeruju, nego što su neistinita, jer građani ove opštine odlično znaju da je ova gradska uprava u vodovodnu mrežu Tuzi uložila preko 2,5 miliona eura, a da će za dva projekta čija je realizacija u toku - na Karaburškom polju i vodovodnoj mreži kod pijace u Tuzima, utrošiti preko pola miliona eura. Dakle, URA nastavlja praksu netačnog informisanja javnosti zarad skupljanja političkih poena. Kako im to uspijeva, pokazuju svi izbori na koje su izašli," zaključio je Bećović.

Bonus video: