Abdić: U izolaciji 237 zdravstvenih radnika

"Oni su odradili prvi dio izolacije od 14 dana i odlukom kolega s epidemiologije i zdravstveno sanitarne inspekcije nastavili drugu turu izolacije od 14 dana", kazao je Abdić
25085 pregleda 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2020. 22:02h

Direktor Urgentnog bloka Kliničkog Centra Nermin Abdić kazao je da je 237 zdravstvenih radnika u samoizolaciji, i da ih je najviše u Kliničkom centru Crne Gore.

"Tome je doprinijelo najviše naših specijalizanata koji su se, po pozivu Kliničkog centra, odazvali da budu tu na raspolaganju u slučaju potrebe. Oni su odradili prvi dio izolacije od 14 dana i odlukom kolega s epidemiologije i zdravstveno sanitarne inspekcije nastavili drugu turu izolacije od 14 dana", kazao je Abdić.

Za medicinare je, kako je rekao gostujući na RTCG, najveće žarište virusa u Baru.

"Najveće je žarište u Opštoj bolnici u Baru, gdje je u jednom danu u izolaciji bilo 55 zdravstvenih radnika i gdje smo imali posla u medicinskom kriznom štabu i u KCCG da damo podršku Bolnici u Baru. I taj dio je u potpunosti pokriven", navodi on.

Zdravstveni radnici su zlato ovog sistema i moramo svakog da sačuvamo, poručio je Abdić.

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje Senad Begić je poručio građanima da ostanu u domovima, jer je to "jedino oružje koje u ovom trenutku imamo".

"Jako je bitno da građani pokažu istu odlučnost koju su pokazale i sve službe ove države kada se radi o borbi protiv koronavirusa.Drago mi je kad vidim posvećenost, jer jedino zajedno i složno iz ove borbe možemo izaći kao pobjednici",poručio je Begić.

Bonus video: