Belani kod Tivta: Počinje gradnja šetališta

Opština Tivat izabrala i firmu koja će obavljati stručni nadzor - posao vrijedan 7.735 eura dodijeljen je kompaniji „V projekt“ iz Nikšića
216 pregleda 4 komentar(a)
Šetalište
Šetalište
Ažurirano: 28.01.2017. 16:31h

Izgradnja prve faze pješačke staze i uređenja plaže na lokalitetu Belani, u Tivtu, počeće sljedeće sedmice.

Investiciju zajedno realizuju Opština Tivat koja je investor i JP „Morsko dobro“ iz Budve, a posao je vrijedan oko 1,1 milion eura. Na tenderu za izbor izvođača radova, raspisanom u septembru prošle godine, pobijedila je firma „Erlang“ iz Nikšića čija je ponuda iznosila 1.093.831 eura.

Opština Tivat izabrala i firmu koja će obavljati stručni nadzor - posao vrijedan 7.735 eura dodijeljen je kompaniji „V projekt“ iz Nikšića.

Prema ugovoru sa izvođačem, rok za završetak posla je 180 dana.

Projekat koji je izradilo JP "Morsko dobro", predviđa da se na ukupno 7.576 kvadrata, izgradi pješačko-kolska staza u dužini od skoro 400 metara, napravi plažni objekat sa platoom, sanira postojeća ponta i sagrade dvije nove staze do budućeg velikog mandraća - otvorenog bazena koji bi se, sa pripadajućim objektima, trebalo graditi u drugoj fazi.

Kupalište na Belanama biće u potpunosti prilagođeno i potrebama osoba sa invaliditetom.

Opština, “Morsko dobro” i firma “Erlang” već su prije tri gidine sarađivali na sličnom, milionski vrijednom projektu rekonstrukcije i uređenja gradske rive Pine u Tivtu. Izvođenje radova na projektu u koji su Opština i “Morsko dobro” uložili 2,3 miliona eura, kasnilo je skoro godinu, a nije ni napravljeno sve što je bilo planirano projektom.

Uprkos tome, investitori nisu „Erlangu“ naplatili ugovorene penale u iznosu od 130.000 eura.

Bonus video: