Berane: Koncert za doček pravoslavne Nove godine

"Nebo nad Beranama u ponoć će obasjati vatromet, a nadamo se da ćemo uspjeti da zagrijemo sve Berance i goste koji to veče budu sa nama," rekao je Stojanović
166 pregleda 2 komentar(a)
Berane, Foto: Opština Berane
Berane, Foto: Opština Berane
Ažurirano: 12.01.2015. 15:42h

Opština Berane i Turistička organizacija uputili su poziv građanima ovog i susjednih gradova da u utorak, 13. januara, provedu veče na koncertu koji se organizuje u glavnoj ulici povodom dočeka pravoslavne Nove godine.

Menadžer Opštine Darko Stojanović kazao je da je organizacija dočeka bila tradicija u Beranama, ali da je u jednom trenutku to prekinuto. On je istakao da su se potrudili ove godine da obnove taj događaj, koji će zajedno sa ponovo otvorenim skijalištem "Lokve", tokom zimske turističke sezone, postati zaštitni znak grada.

"Koncert će početi u 21h nastupom domaćeg rok benda sa izvođačima Petrom Devićem i Aleksandrom Spasojević. Nakon njih na scenu će stupiti beogradski pop sastav Fantastic band zajedno sa pjevačicom Danijelom Trkuljom. Nebo nad Beranama u ponoć će obasjati vatromet, a nadamo se da ćemo uspjeti da zagrijemo sve Berance i goste koji to veče budu sa nama," rekao je Stojanović.

On je dodao da se očekuje dobra posjećenost, kao što je to bio slučaj sa koncertom za Dan opštine i Thunder festom.

Direktor Turističke organizacije Ivan Radević je rekao da je organizovanjem dočeka pravoslavne Nove godine i ponovnim aktiviranjem ski-centra "Lokve" upotpunjena turistička ponuda Berana za januar.

Opština Berane je na gradskom trgu organizovala i doček nove 2015. godine 31. decebra, kada su besplatno služeni čaj i kuvano vino.

Bonus video: