Berane: Šćekić nudi finansijsku pomoć Opštoj bolnici i Domu zdravlja

On je istovremeno izrazio zabrinutost zbog nepoštovanja naredbi od strane dijela građana koji se ne ponašaju u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Ministarstva zdravlja
5734 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka
Sa sastanka

Opština Berane ponudila je Opštoj bolnici i Domu zdravlja finansijsku pomoć u iznosu od 30.000 eura za nabavku medicinske opreme, za koju najodgovorniji u tim ustanovama utvrde da im je najpotrebnija i najhitnija u ovom trenutku.

Ponudu je, na trećoj sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, koja je održana danas, iznio predsjednik opštine Berane i predsjedavajući ovog tijela Dragoslav Šćekić.

On je istovremeno izrazio zabrinutost zbog nepoštovanja naredbi od strane dijela građana koji se ne ponašaju u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Ministarstva zdravlja.

Šćekić je još jednom uputio apel na striktno poštovanje preporučenih mjera i shvatanje ozbiljnosti trenutne situacije i lične odgovornosti pojedinca za sebe, svoju porodicu i najbliže.

Komandir Službe za zaštitu i spašavanje Tihomir Bogavac, istakao je da je posljednjih dana povećan broj požara na teritoriji opštine Berane koje su vatrogasci uspešno lokalizovali.

„Apelujemo da građani pokažu veću odgovornost tokom radova koje izvode na svojim imanjima i izbjegnu upotrebu otvorenog plamena kako bi pripadnici Službe zaštite i spašavanja imali više vremena da se stave na raspolaganje opštinskom timu i da se usmjere na akciju dezinfekcije gradskih ulica“, rekao je Bogavac.

Bogavac je naglasio da su svi operativci na terenu, da je izvršeno pranje i dezinfekcija ulica u užem krugu Doma zdravlja, Urgentnog bloka i infektivnog odjeljenja, kao i da će dezinfekcija ulica biti nastavljena.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Vuko Todorović, kazao je da građani ne treba da brinu o vodi za piće, jer su obezbijeđene velike zalihe hlora, kojim se voda za piće hloriše.

Bonus video: