Berane: Ulice raskopane, Opština nemoćna

Izvođača radova na kolektoru u Beranama može da ubrza jedino Vlada. Ulice se neće vratiti u prvobitno stanje dok ne prorade asfaltne baze
817 pregleda 0 komentar(a)
Ulica u katastrofalnom stanju, Foto: Tufik Softić
Ulica u katastrofalnom stanju, Foto: Tufik Softić

Ulica Dragiše Radevića, na potezu od raskrsnice sa Ulicom Svetog Save pa do naselja Talum, biće vraćena u prvobitno stanje čim se steknu vremenski uslovi i počnu da rade asfaltne baze.

To je “Vijestima” rečeno u Opštini Berane, koja nema veliki uticaj na izvođača radova na kolektoru, ali, kako kažu, pokušavaju koliko mogu da utiču na ubrzanje radova.

“Ta ulica je zaista veliki problem. Na tom potezu radovi na izgradnji kolektora su se iskomplikovali, tako da je morala da se radi čitavom širinom”, kazao je savjetnik u službi predsjednika Darko Stojanović.

On je dodao da su radovi završeni pred zimski period, kada nije bilo moguće asfaltiranje.

“Ja se nadam, tako su nam izvođači makar obećali, da će ulicu asfaltirati polovinom marta, kada počnu da rade asfaltne baze”, rekao je Stojanović.

On je podsjetio da se već treću godinu realizuje projekat rekonstrukcije vodovodne mreže i izgradnje kolektora, vrijedan 15 miliona eura, koji se finansira iz sredstava EU.

“Berane je postalo veliko gradilište, ali se pojavio problem što izvođač radova, španska firma “Akvilija” i njeni podizvođači, kasne sa radovima i vraćanjem ulica u prvobitno stanje”, rekao je Stojanović.

On je podsjetio da je izbor izvođača radova bio isključivo u nadležnosti Vlade, odnosno Direkcije za javne radove.

“Opština nema nikakav uticaj na izvođača. Mi smo se više puta žalili i Direkciji i Vladi, i sada je situacija koliko-toliko bolja”, rekao je Stojanović.

Projekat izgradnje kolektora u Beranama ipak neće biti završen na vrijeme, zbog čega ispaštaju svi građani Berana u djelovima grada u kojem se izvode radovi.

Trenutno se radovi izvode u nekoliko najfrekventnijih gradskih saobraćajnica, zbog čega nerijetko dolazi do saobraćajnih kolapsa.

Bonus video: