Berane: Uručene donacije srednjim školama

Sekretar Folić je istakao da je ulaganje u podizanje kvaliteta nastavnog procesa jedan od prioriteta kojim se vodi Opština Berane
279 pregleda 0 komentar(a)
Dodjela donacije, Foto: Opština Berane
Dodjela donacije, Foto: Opština Berane

Opština Berane i resorni sekretarijat za sport uručili su srednjim školama na području ove opštine vrijednu donacija u sportskoj opremi, po četiri garniture dresova za školska takmičenja.

Donacije učenicima i kolektivima škola uručili su sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Goran Folić i savjetnik za školski sport Vladimir Asanović.

Sekretar Folić je istakao da je ulaganje u podizanje kvaliteta nastavnog procesa jedan od prioriteta kojim se vodi Opština Berane.

"Mi ćemo kao lokalna uprava, odnosno u ovom slučaju resorni sekretarijat za sport, uložiti maksimalne napore da školska sportska društva, koja su u obavezi da formiraju sve škole, na neki način budu platforma za talentovanu djecu, a istovremeno i da daju podstrek djeci i mladima da se u što većem broju uključe u program školskog sporta", kazao je Folić.

On je uputio poziv i svim osnovim školama sa područja ove opštine da podnesu zahtjev sekretarijatu radi obezbjeđivanja vrijedne sportske opreme i za njihove učenike.

Sportska oprema danas je donirana Gimnaziji Panto Mališić, Srednjoj medicinskoj školi dr Branko Zogović, Srednjoj stručnoj školi Vukadin Vukadinović i Srednjoj stručnoj školi, doskorašnjoj elektrohemijskoj.

Opština Berane, u okviru resornog sekretarijata, ima posebnog savjetnika za školski sport i krajem svake godine oraganizuje školski turnir u više sportskih disciplina.

Na ovaj način se “regrutuju” sportisti za neki od čak pedeset sportskih kolektiva i klubova u Beranama.

Bonus video: