"Besprekorni" Rakočević je za ranč u Mojkovcu štedio 27 godina?

Službenik ANB-a Vlatko Rakočević tvrdi da je svoj ranč izgradio novcem od kuće koju izdaje u podgoričkom naselju Stari aerodrom
348 pregleda 1 komentar(a)
Imanje Rakočević, Foto: Imanjerakocevic.me
Imanje Rakočević, Foto: Imanjerakocevic.me
Ažurirano: 30.09.2011. 19:24h

Ranč "besprekornog" službenika ANB-a koji je bio domaćin kolegijuma Uprave policije održanog u srijedu, ima milionsku vrijednost.

Vlasnik imanja, Vlatko Rakočević, tvrdi da je ranč u Mojkovcu izgradio novcem stečenim iznajmljivanjem kuće na Starom aerodromu, u Podgorici.

Ako je vjerovati stručnjacima iz oblasti nekretnina, kuća u tom podgoričkom naselju može se izdati za nekoliko hiljada eura, objavila je Televizija "Vijesti".

"Dvije do tri hiljade eura, ali baš mora da bude luks sređena kuća", kaže Svetlana Brajović iz Agencije za nekretnine.

U tom slučaju "besprekorni" Rakočević, kako ga je nazvao šef policije Veljović, za izgradnju mojkovačkog ranča morao je da štedi 27 godina. To je 36 hiljada godišnje od izdavanja kuće u glavnom gradu.

Nije iznajmljivao humanitarnim organizacijama

Direktorica MANS-a Vanja Ćalović želi da zna je li šef crnogorske policije Veselin Veljović ispitao da li je Rakočević svoje imanje izgradio novcem zarađenim od izdavanja kuće u Podgorici ili je "jednostavno povjerovao u nešto u šta ne može da povjeruje ni jedan građanin Crne Gore".

Na kolegijumu Uprave policije raspravljano je o radu tokom ljetnje turističke sezone

"Naravno, ja ne kažem da je gospodin Rakočević tu kuću iznajmljivao strukturama organizovanog kriminala, ali sam sigurna da je nije iznajmljivao ni humanitarnim organizacijama", rekla je Vanja Ćalović.

MANS traži reakciju tužilaštva, a premijera Igora Lušića poziva da "konačno podvuče crtu i kaže da je vrijeme da gospodin Veljović prestane da kompromituje crnogorsku policiju, a time i crnogorsku Vladu".

Na kolegijumu Uprave policije raspravljali su o radu tokom ljetnje turističke sezone, a konstatovano je da su rezultati bolji u odnosu na prethodno ljeto.

Bonus video: