Bez kvoruma za goruće pitanje ljekara

Mugoša je, međutim, kazao da su njegovi stavovi o tome poznati i da očekuje da će delegati na prvoj narednoj sjednici Skupštine ravnopravno diskutovati o značajnim tačkama, pa i o toj temi
4268 pregleda 3 komentar(a)
Delegati: Mugoša da odgovori kolegama i javnosti zašto se nije pojavio na sjednici, Foto: Filip Roganović
Delegati: Mugoša da odgovori kolegama i javnosti zašto se nije pojavio na sjednici, Foto: Filip Roganović

Trinaest delegata Skupštine Ljekarske komore smatra da predsjednik tog udruženja Aleksandar Mugoša mora da obrazloži javnosti i kolegama zašto se krajem decembra nije pojavio na sjednici na kojoj je trebalo raspravljati o gorućem pitanju - socioekonomskom položaju ljekara i odlivu kadra.

Mugoša je, međutim, kazao da su njegovi stavovi o tome poznati i da očekuje da će delegati na prvoj narednoj sjednici Skupštine ravnopravno diskutovati o značajnim tačkama, pa i o toj temi.

Delegati su “Vijestima” juče saopštili da sjednica krajem prošle godine nije održana, formalno zbog nedostatka kvoruma.

“Petoro delegata je iz nepoznatih razloga neočekivano izašlo iz sale i više se nisu vraćali. Ovom sastanku, zakazanom sa ‘gorućim’ pitanjem za crnogorsko zdravstvo nije prisustvovao ni predsjednik Ljekarske komore... Nije bio prisutan iz njemu znanih razloga, a na naše veliko iznenađenje jer se pitamo šta je bitnije od ovako važnog pitanja za sve ljekare u Crnoj Gori”, kazali su.

Saopštenje potpisuju predsjednik i zamjenica Skupštine Ljekarske komore Nebojša Sekulić i Žanka Cerović, te delegati Vjera Lipovac Usanović, Snežana Ćorac, Velibor Majić, Vesna Džuverović, Nataša Tomašević, Nenad Sorat, Milica Marović, Nebojša Gulić, Jovan Utješinović, Sandra Ražnatović.

Cerović
Šta je bitnije od od ovako važnog pitanja za ljekare: Cerović(Foto: Savo Prelević)

“Odgovore za svoje postupke i izostanak sa ove Skupštine će morati dati svim ljekarima u Crnoj Gori predsjednik Komore i delegati koji su izabrani od kolega u svojim ustanovama da štite njihove interese, a nisu se pojavili niti naveli razloge izostanka”, naveli su delegati...

Mugoša je rekao da vjeruje da su njegovi stavovi o socioekonomskom položaju zdravstvenih radnika veoma jasni i da ih je počeo saopštavati mnogo ranije nego što je izabran za predsjednika Komore.

“Mi moramo biti svjesni da je jedna od ključnih pretpostavki poboljšanja našeg položaja jedinstvo, zbog čega i ne želim preko medija da polemišem sa stvarnim razlozima iznošenja neargumentovanih optužbi od strane odredjenih kolega. Uostalom, vrata Ljekarske Komore su uvijek otvorena za sve kolege i svi koji žele mogu u direktnom razgovoru razmijeniti argumente sa mnom. Želim još jednom da istaknem da sam ponosan na sve ono što smo zajedno u prethodne dvije godine uradili na izgradnji i promociji institucije Komore kao najreprezentativnijeg udruzenja ljekara, kako na domaćem tako i na medjunarodnom planu. Očekujem da će na prvoj narednoj sjednici Skupštine Komore delegati ravnopravno diskutovati o značajnim tačkama dnevnog reda, zašto da ne i o socioekonomskom statusu ljekara. Sve kolege moraju da znaju da o tome ne odlučujem ja”, odgovorio je Mugoša juče “Vijestima”

Drugi pokušaj da se održi sjednica

U saopštenju delegata piše i da je “vrlo čudan postupak četvorice kolega koji su neočekivano pred početak sjednice napustili salu”.

“Napominjemo da je ovo drugi pokušaj da se održi sjednica Skupštine Ljekarske komore koju je sazvao predsjednik Skupštine, jer je za sastanak koji je trebalo da se održi 27. juna prošle godine, 25 delegata javilo da ne može doći, zbog čega sjednica nije održana. Ljekarima i crnogorskoj javnosti ostavljeno je da sami daju sud o ovome što se dešava u našem zdravstvu i Ljekarskoj komori”, poručili su delegati.

Bonus video: