Bez protesta u Omerbožovićima: Nikoga nije briga za otpad

"Ja ne mogu sam učiniti ništa jer jedan kamen ne može podići zid", rekao je Vaso Đurašević
1 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 16:03h

Protest koji je planiran u Omerbožovićima povodom nelegalne deponije smeća nije se održao, jer se nije skupio dovoljan broj mještana da bi spriječili odlaganje otpada na toj lokaciji.

Kod deponije se okupilo svega 10-ak ljudi, od kojih je jedino Vaso Đurašević želio da razgovara sa medijima.

"Svi se boje kamera kao da ujedaju", kazao je ljutito Đurašević. Mještani su za danas bili najavili i blokadu puta, odnosno da će spriječiti odlaganje otpada na deponiji.

Đurašević je bio vidno razočaran u komšije, jer se nisu odazvali na njegov poziv da spriječe vrhovne "glavare" da prave deponiju od njihovog sela.

"Najavio sam da ćemo danas protestovati protiv uništavanja privrede Omerbožovića, ali mi je žao što sada vidim da moje komšije nije briga. Kada komšijama i prijateljima ovo ne smeta, onda neće smetati ni meni. Neka sada naši glavari rade šta hoće", kazao je Đurašević.

On tvrdi da pored neprijatnih mirisa koji dolaze od obližnjeg azila za pse, sada mora da trpi i smeće preko puta njegove kuće.

"Sve što ne valja u ovoj državi, istovarili su na Konik", kazao je.

Kazao je da će i dalje pokušavati da probudi svoje komšije da učine nešto povodom deponije koja je uništila nekad "prelijepe pašnjake".

"Ja ne mogu sam učiniti ništa jer jedan kamen ne može podići zid", rekao je Đurašević.

Galerija

Bonus video: