"Bez Socijalnog kartona ne bi bila moguća optimalna primjena zakonskih rješenja"

„Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Ministarstva rada i socijalnog staranja i UNDP-a dala dobre rezultate, posebno u dijelu implementacije Socijalnog kartona“, kaže se u saopštenju
690 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Informacioni sistem socijalnog staranja, Socijalni karton, podrška je strukturnoj reformi sistema socijalne i dječje zaštite i bez njega ne bi bila moguća optimalna primjena zakonskih rješenja.

To je ocijenjeno danas na sastanku ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Danielom Gašparikovom, koja je boravila u radnoj posjeti Ministarstvu.

„Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Ministarstva rada i socijalnog staranja i UNDP-a dala dobre rezultate, posebno u dijelu implementacije Socijalnog kartona“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je Socijalni karton podrška cjelokupnoj strukturnoj reformi sistema socijalne i dječje zaštite, bez koga ne bi bila moguća optimalna primjena zakonskih rješenja.

Gašparikova je kazala da je imala priliku da se u Nikšiću, u Centru za socijalni rad, na licu mjesta uvjeri u funkcionalnost sistema i da je posebno ponosna na tu saradnju koja je rezultirala kvalitetnim i naprednim informativnim sistemom koji nadmašuje mnoge u regionu, pa i šire.

Purišić i Gašparikova su, kako su kazali iz Ministarstva, razgovarali o nastavku saradnje na tom projektu, dinamici realizacije i dugoročnoj održivosti projekta.

O svemu tome će, kako je saopšteno, biti riječi i na sjednici Odbora za upravljanje projektom Socijanog kartona koja treba da se održi u toku jula.

Jedna od tema razgovora bilo je i pitanje implementacije preostalih aktivnosti, kao i strategije preuzimanja i održivosti projekta, o čemu će biti odlučeno na predstojećoj sjednici Odbora.

"Dogovoreno je i da se sastanci čija će tema biti Socijalni karton i njegova dalja implementacija održavaju češće u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: