Bez struje 1000 domaćinstava u Danilovgradu: Mnogi su i bez vode

Iz CEDIS-a je saopšteno da je na području Danilovgrada vjetar napravio najviše štete u Crnoj Gori na elektro-mreži, a nijesu mogli da preciziraju kada će kvarovi biti otklonjeni i potrošači dobiti struju.
3465 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 26.02.2019. 18:55h

Hiljadu domaćinstava na području Opštine Danilovgrad i dalje je, odnosno četvrti dan bez struje, zbog olujnog vjetra, koji je polomio brojne stubove.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) "Vijestima" je potvrđeno da je bez struje hiljadu domaćinstava.

Bez napajanja su mještani dijela Novog sela, Martinića, a mnogi su i bez vode, jer zbog nestanka struje ne rade pumpe za vodu.

Iz CEDIS-a je saopšteno da je na području Danilovgrada vjetar napravio najviše štete u Crnoj Gori na elektro-mreži, a nijesu mogli da preciziraju kada će kvarovi biti otklonjeni i potrošači dobiti struju.

Olujni vjetar, osim štete na elektro mreži, mnogim domaćinstvima u Spužu, Martinićima, drugim dijelovima Opštine Danilovgrad, pričinio je veliku štetu - otkrio je krovove na kućama, pomoćne prostorije, rušio zidove, izbijao vrata i prozore.

Mnogi mještani su u strahu da će im se pokvariti namirnice u zamrzivačima.

CEDIS: Radimo na sanaciji mreže koja je oštećena tokom vremena

Ekipe CEDIS-a već četvrti dan, od ranih jutarnjih sati su na terenu, i rade na sanaciji srednjenaponske i niskonaponske mreže, koja je oštećena tokom nevremen,a koje je najviše pogodilo područje opštine Danilovgrad, napisali su iz CEDIS-a na Facebook stranici.

"Do sada su naše ekipe na dalekovodima, koji su dugački i preko 40 kilometara, u opštini Danilovgrad, zamijenili preko 50 stubova, koji su polomljeni ili oštećeni tokom nevremena. Podsjećamo da je olujni vjetar nosio sve pred sobom pa smo na mreži zaticali stabla i drugo rastinje koje je vjetar čupao iz korijenja, limove sa krovova i ostale djelove objekata koji su kidali provodnike, a i sam vjetar je svojom jačinom lomio stubove. Tako su u mjestu Ćurilac slomljena dva betonska stuba na niskonaponskoj mreži koja su visoka 9 metara. Naše ekipe trenutno izvode radove na dalekovodima koji napajaju: Potkraj Šaranovića, Slatinu, Dolovi kovački, Studeno, Bzo, Jablan, Sretnja, Brijestovo, Rova,dio Mosora, Zagarač, Lazarev krst, dio Bandića, Bregovi Mijovića, Crnce, Ćeliju Pipersku, Kopilje, Gostilje, Radovče, Dobri do, Rupice komanske, dio Podglavice, Kokotovac, Rudnik kamena, Most Radovića, Pištet, Srednju glavicu, Prentinu glavicu", saopšeno je iz CEDIS-a.

Kazali su da njihove akcenat stavile na opravci srednjenaponske mreže, ali ujedno se radi i na niskonaponskoj mreži koja je takođe pretrpjela oštećenja tokom nevremena.

"I pored svih napora naših ekipa da otklone kvarove u optimalnom roku i nesretnog slučaja u kojem je smrtno stradao naš kolega Rade Vujović, bez napajanja je trenutno oko 1.000 korisnika sa područja opštine Danilovgrad. Ekipe će nastaviti sa radovima i tokom večernjih sati. Izvinjavamo se korisnicima zbog nastale situacije i zahvaljujemo na strpljenu", kazali su iz CEDIS-a.

Bonus video: