Bijeg od vrućine: Svi putevi na primorje vode...

Na Željezničkoj stanici je od devetog juna počeo ljetnji red vožnje, a cijene u putničkom prevozu nisu mijenjane već četiri godine
146 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2012. 14:11h

Sve više Podgoričana spas od vrućine traži na moru, a znatno manje na planinama.

Šef saobraćaja na Autobuskoj stanici Dragan Mrvaljević istakao je da gotovo svakih pola sata polazi jedan autobus ka primorju.

”Manja zainteresovanost vlada za odlaske na sjever. Skoro svi autobusi su klimatizovani i ima mjesta za sve putnike koji putuju na bilo koje odredište”, tvrdi Mrvaljević.

Cijene karata u odnosu na prošlu godinu su iste, a od početka ljetnje sezone većina prevoznika je ukinula studentski popust.

Na Željezničkoj stanici je od devetog juna počeo ljetnji red vožnje, a cijene u putničkom prevozu nisu mijenjane već četiri godine.

'”Vozovi prema Baru polaze na svakih sat vremena, a ove godine imamo drastično povećanje broja putnika, tako da pojačavamo redovne lokalne vozove kako bismo svima izašli u susret”, rekao je šef jedinice prevoza putnika Zoran Bešović.

Vikendom saobraća i dodatni voz koji kreće iz Sutomora u 18:10 časova.

Željeznica nudi i posebne povlastice na cijene karata, pa je za djecu do šest i starije od 75 godina putovanje besplatno, dok za djecu od šest do 14 godina i đake i studente važi popust od 50 odsto.

”Otkad smo uveli klimatizovane vagone prema sjeveru, povećao se broj putnika u odnosu na prethodnu godinu. Dnevno polazi šest vozova u tom pravcu, uključujući i međunarodne” , pojasnio je Bešović.

Kada je riječ o međunarodnom saobraćaju, putnici se najviše interesuju za Moskvu. Od devetog juna do devetog septembra u ponudi su i Prag, Kijev i Budimpešta.

Cijene karata se kreću od 86,50 do 175 eura, u zavisnosti od destinacije, razreda i bez uračunate cijene ležaja.

'” Novost je utovarna rampa. To je olakšica za putnike jer su ranije morali da idu do Bara da utovare auto, a sada mogu to da urade i u Podgorici ”, rekla je za ”Vijesti” stručni saradnik za buking Dejana Baošić.

Željeznica posjeduje i novi dnevni voz, inter city (IC) koji je klimatizovan i polazi iz Bara u devet časova.

Galerija

Bonus video: