Bijela: Mještani Dubravice traže uklanjanje M:telove antene sa zgrade

“Tražimo da lokalna uprava, zajedno sa državnim organima i izvođačem radova nađe mjesto za izmještanje repetitora van naselja, gdje on svojim radom neće štetiti nikom”
190 pregleda 0 komentar(a)
M:telova antena u Bijeloj, Foto: Slavica Kosić
M:telova antena u Bijeloj, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.10.2012. 19:42h

Stanovnici naselja Dubravica u Bijeloj zatražili su da se sa stambene zgrade u tom naselju ukloni M:telova antena.

U peticiji koju je potpisalo 60 mještana, upozorava se “da je antena postavljena u centru naselja i u blizini kuća, i da bi njeno zračenje moglo štetno da utiče na zdravlje ljudi”.

Mještani su prije četiri godine uspjeli da osujete postavljanje antene, kada je republički inspektor zaustavio radove

“Tražimo da lokalna uprava, zajedno sa državnim organima i izvođačem radova nađe mjesto za izmještanje repetitora van naselja, gdje on svojim radom neće štetiti nikom”, piše u peticiji.

Mještani su prije četiri godine uspjeli da osujete postavljanje antene, kada je republički inspektor zaustavio radove.

O svemu su obaviješteni predsjednik Opštine Dejan Mandić i Marko Mirjanić, načelnik Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Mirjanić je novinarima kazao da je Sekretarijat za urbanizam lani dao urbanističko-tehničke uslove, a Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove odobrenje za elaborat o uticaju na životnu sredinu za postavljanje antene.

“O cijelom postupku obaviještena je Mjesna zajednica Bijela, koja je o tome sprovela i javnu raspravu, na kojoj su mještani mogli da daju sugestije i primjedbe”, objasnio je Mirjanić.

Mještanima preostaje da se za svoja prava izbore na sudu.

Bonus video: