Bijelo Polje dobija šetalište sa obje strane Lima od Nikoljačkog do Plavog mosta

1323 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Opština Bijelo Polje
Sa današnjeg sastanka, Foto: Opština Bijelo Polje

U Bijelom Polju u sklopu projekta regulacije korita rijeke Lim biće izgrađeno moderno šetalište, sa obje strane Lima, saopšteno je danas iz bjelopoljske Opštine.

To je saopšteno nakon radnog sastanka čelnika lokalne samouprave, predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i kompanije "Cestra" iz Beograda, na sastanku su razmatrana rješenja za idejni projekat.

“Kroz projekat regulacije korita rijeke Lim biće riješeni višedecenijski problemi sa poplavama, sačuvati vodotoci, zaštititi stanovništvo, zemljište i objekti, počeće naredne godine, dok će centralna zona grada dobiti šetalište čime će se stvoriti moderna ambijentalna cjelina, koja će u potpunosti transformisati izgled Bijelog Polja, jer će izaći na rijeku", rekao je predsjednik Petar Smolović, zahvaljujući se ministru Milutinu Simoviću koji je inicijator projekta, koje će Ministarstvo realizovati u saradnji sa Svjetskom bankom.

Na sastanku je dogovorena izgradnja pješačke staze sa biciklističkom stazom u dužini od 1.200 metara, koja će spojiti nikoljački most sa plavim mostom u Loznicama sa obije strane Lima.

Bonus video: