Bijelo Polje: Komšije spriječille da nabujali potok uništi porodičnu kuću

Iako su uspjeli da "ukrote" potok i vrate ga u korito, nisu uspjeli da spriječe da se ogromne količine vode i smeća izliju u podrum te kuće. Uz ovu kuću poplavljen i zasut smećem je i dio imanja i vrt Milana Minića
717 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2017. 19:24h

Nekoliko komšija Milosave Bradić iz bjelopoljskog naselja Sutivan uspjeli su danas oko 18 časova da u združenoj akciji po velikom nevremenu praćenom jakim pljuskovima, spriječe da nabujali potok prodre u kuću.

Iako su uspjeli da "ukrote" potok i vrate ga u korito, nisu uspjeli da spriječe da se ogromne količine vode i smeća izliju u podrum te kuće. Uz ovu kuću poplavljen i zasut smećem je i dio imanja i vrt Milana Minića.

Prema riječima rođaka Dejana Minića, u pomoć su pored njega pritekli Milosavina kćerka Dejana Bradić, Rašo i Dražen Petrić, kao i Gvozden Knežević.

"Bilo je teško ali smo uspjeli tako da spriječimo veću štetu od ulivanje vode u podrum", kazao je Minić.

Sutivanci kažu da je oštećen i put koji vodi prema ckrvi svetog Jovana Krstitelja i seoskom groblju.

Ovi mještani su ogorčeni što je nakon stišavanja nevremena, mehanizacija Zita Čokovića, kojeg angažuje Opština, "prohujala" pored Bradića i otišla da intervenište u gornji Sutivan i Kukulje, koje su takođe pogodile popodnevne padavine.

"Uz to gornji dio Sutivana i Kukulja ima putara dok donji nema. Mi smo na ovaj način kažnjeni samo zato što ne glasamo za Demokratsku partiju socijalista (DPS)", uvjeren je Dejan Minić.

Galerija

Bonus video: