Bijelo Polje: Nove bolničke sale za desetak dana, biće riješen višedecenijski problem

“Operacioni blok je otvoren 1992. godine, kada su otvorene i dvije sale, hirurška i ginekološka. Ortopedska sala otvorena je 2000. godine i od tada nije bilo ulaganja u taj segment Opšte bolnice”, kazala je direktorica Biserka Bulatović
1590 pregleda 0 komentar(a)
Bjelopoljska Opšta bolnica, Foto: Vijesti
Bjelopoljska Opšta bolnica, Foto: Vijesti

Rekonstrukcija operacionog bloka i Odjeljenja za intenzivnu njegu bjelopoljske bolnice biće završena za desetak dana, čime će biti riješen višedecenijski problem uslova rada u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Operacioni blok je otvoren 1992. godine, kada su otvorene i dvije sale, hirurška i ginekološka. Ortopedska sala otvorena je 2000. godine i od tada nije bilo ulaganja u taj segment Opšte bolnice”, kazala je direktorica Biserka Bulatović.

U posljednje dvije godine, ističe ona, u operacionom bloku je urađeno više 2.500 operacija, odnosno hiruških intervencija.

“Rekonstrukcijom je obuhvaćena adaptacija sve tri sale, odvajanje intenzivne i poluintenzivne njege, što do sada nije bilo moguće, kao i kupovina toplog stola za reanimaciju i ginekološke lampe”, pojasnila je Bulatović.

PR te zdravstvene ustanove Milan Veličković kazao je da radovi teku planiranom dinamikom, tokom kojih je predviđena adaptacija sve tri postojeće sale.

Bonus video: