Bijelo Polje očišćeno, ulice u Nikšiću zaleđene

Na nikšićkim trotoarima je desetak centimetara snijega i leda, pa je centrom grada skoro nemoguće pješačiti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2011. 17:00h

Uprkos sniježnom pokrivaču koji je dostigao visinu od oko 20 centimetara, a u brdima veću, putevi na području bjelopoljske opštine su uglavnom prohodni.

Tradicionalno nespremno nikšićko Komunalno preduzeće, sa jednim čistačem i traktorom, uz pomoć mehanizacije koju angažuje plaćanjem privatnih firmi, tek juče je počelo da čisti centralne gradske ulice, koje su već tri dana okovane ledom.

Na nikšićkim trotoarima je desetak centimetara snijega i leda, pa je i centrom grada skoro nemoguće pješačiti.

Stanovnici i posjetioci Čeva zamjeraju putarima Crnagoraputa na kasnoj i slaboj intervenciji.

„Dok se brojni pravci čiste, ovdje je tek došao čistač, a iza njega može samo terensko vozilo. Ko god je došao za vikend, u nedjelju nije mogao nazad“, kazao je Mićo Nikolić.

„Vijestima“ je u nikšićkoj putarskoj sekciji rečeno da se putevi čiste po prioritetima, a da prednost imaju magistrale.

Mehanizacija bjelopoljskog komunalnog preduzeća je, kako je kazao direktor Rafet Trubljanin, očistila puteve prema mjesnim centrima i gotovo neprekidno je na terenu, spremna da interveniše gdje je potrebno.

Trubljanin je kazao da je ranije na kritičnim mjestima izbačen materijal za posipanje puteva, kako bi se saobraćaj na području opštine odvijao bez zastoja.

Nevrijeme nije uzrokovalo prekid saobraćaja na magistralama od Nikšića prema Trebinju, Plužinama i Žabljaku, preko Šavnika.

U Bijelom Polju putevi prohodni

Uprkos snijegu koji je u gradu dostigao visinu od oko 20 centimetara, putevi na području bjelopoljske opštine su uglavnom prohodni, ali je obavezna zimska oprema.

"Mehanizacija komunalnog preduzeća očistila je puteve prema mjesnim centrima i neprekidno je na terenu, spremna da interveniše ondje gdje je potrebno", rekao je direktor Rafet Trubljanin.

On je kazao da je ranije na kritičnim mjestima izbačen materijal za posipanje puteva, kako bi se saobraćaj na području opštine odvijao bez zastoja.

Bonus video: