Bijelo Polje: Po mišljenju TO, najbolji Miloševićev hotel

Priznanja su dobili novinari i medijske kuće koji su pratili rad Turističke organizacije Bijelo Polje
140 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2013. 19:55h

Turistička organizacija Bijelo Polje danas je uručila nagrade za najbolje u turizmu i ugostiteljstvu Bijelog Polja u 2013. godini.

Nagradu za najbolji hotel u 2013. Turistička organizacija Bijelo Polje dodijelila je juče hotelu “Dominus”, vlasništvo bivšeg gradonačelnika Tarzana Miloševića, a utješno priznanje, u kategoriji restorana pripalo je restoranu “Centar” Hilmije France. Inače, Franca je nedavno u nedavno u Bijelom Polju otvorio moderan hotel sa 4 zvjezdice.

Prema riječima direktorice TO Violete Obradović za najbolje kafe-barove u 2013. godini proglašeni “Kaza del kafe” i “Hemngvej”, dok su priznanje najbolja picerija podijelile Stari grad i Rojal.

“Nagrađeno je i etno selo “Vuković” i turistička agencija “RAMS”.

Najbolji menadžer u hotelijerstvu za 2013. je Sonja Puletić, za najbolju turističku manifestaciju proglašen je “Međunarodni festival tamburaških orkestara”.

Kao najbolji u svojoj branši nagrađeni su : poslastičarka Milica Karišik, turistički vodič Dimitrije Dulović, televizijska emisija “Razglednica grada” Televizije SUN, konobar Milenko Krunić, šankerica Jasminka Balijagić, recepcionarka Mirela Radović, kuvarica Dragica Mrdak. Obradoviće je naglasila da je ovo prva ovakva akcija, čiji je cilj unapređenje kvaliteta turističke i ugostiteljske ponude grada, podsticanje razvoja receptivnog turizma, ali i afirmisanje i promociju kolektiva i pojedinaca. Naša lokalna organizacija je u 2013. godini bila nosilac i partner u organizovanju brojnih manifestacija, u cilju unapređenja turizma i turističke ponude opštine”, kazala je Obradović.

Priznanja su dobili novinari i medijske kuće koji su pratili rad Turističke organizacije Bijelo Polje.

Ni jedno sportsko, ribolovno, planinarsko društvo, kao ni nevladina organizacija nisu ni pomenuti, iako su dali svoj doprinos u razvoju i promociji turizma. Tako, na primjer, PSK Akovo u protekloj godini je istražilo i opisalo oko 300 pećina u bjelopoljskoj i drugim sjevernim opštinama.

NVO nijesu nagrađivane

Direktorica Violeta Obradović je objasnila za Vijesti da nevladine organizacije nisu nagrađivane jer nisu bile ni obuhvaćene upitnikom, objavljenim na sajtu, i kojim su bili obuhvaćeni samo oblasti turizma i ugostiteljstva. Sve nagrađene su birali građani Bijelog Polja.

“Iz istih razloga nisu nagrađavani ni sportska, ribolovna i ostala društva, jer smo se usko vezali za navedene oblasti u ovoj godini, što opet, ne znači da sledeće godine oni neće biti obuhvaćeni ovom akcijom”, kazala je Obradović. Ona je podsjetila da je i u svom govoru istakla zahvalnost NVO sektoru za njihov doprinos u razvoju i promociji turizma.

Bonus video: