Bijelo Polje: Pozivamo organizatore podgoričkih protesta da nam se pridruže

Orgazicioni odbor velikog protesta u Bijelom Polju pozvao je Vanju Ćalović, Srđu Kekovića i Demira Hodžića
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2012. 17:06h

Orgazicioni odbor velikog protesta koji je najavljen za 10 februar ispred Višeg i Osnovnog tužilaštva u Bijelom Polju pozvao je organizatore protesta iz Podgorice, Vanju Ćalović, izvršnu direktoricu MANSA,Srđu Kekovića generalnog sekretara Unije Sindikata i Demira Hodžića ispred studentske unije,da dođu toga dana i daju podršku radnicima,i građanima Sjevera Crne Gore.

Predstavnik radnika u organizacionom odboru, Svetozar Čabarkapa, smatra da je došlo vrijeme da se „svi rame uz rame spojimo na čitavom području naše države i zajedno sa onima koji žele pravnu državu, pokažemo da je ovo država svih građana Crne Gore a nikako raznih tajkuna koji su je doveli do ovakvog stanja.“

Ne tražimo milostinju

"Nadamo se da će primijer Igor Lukšić koji je dolazio na sjever Crne Gore, samo da bi nešto otvorio, konačno uvidjeti da je i sjever dio naše države. Nijednom se nije udostojio, da kada dođe na Sjever, sedne sa nama radnicima da nas sasluša i upozna se sa našim problemima. Nije ni svjestan koliko nas ima i kako živimo. Pored tolikog poljoprivrednog bogatstva na sjeveru i industrije koja je bila razvijena, dovedeno smo u situaciju da osnivaju neke Banke hrane u Podgorici i da nam šalju konzerve.

Mi ne tražimo milostinju već da imamo ista prava kao svi i da se ulaže u naš region da bi živjeli od rada,a ne da nas pored toliko godina pljačke i danas plačkaju kroz razne zloupotrebe i plaćanje raznoraznih računa", kazao je Čabarkapa.

Ljuti na RTCG jer medijski zapostavlja sjever zemlje

Predsjednik NVO „Euromost“ Almer Mekić naveo je, da se odmah vidjelo koliko su radnici zapostavljeni i kolika je briga nadležnih za njih.

" Vijest na RTCG, u njihovoj informativnoj emisiji sa konferencije za štampu povodom najave velikih protesta na sjeveru Crne Gore, trajala je „pet sekundi“, a znaju od nas da traže da im izdvajamo iz džepova za digitalizaciju. E, pa gospodo moja neće odsada biti tako, dosta ste medijski sjever Crne Gore zapostavljali da vam to ubuduće nećemo dozvoliti, možemo ući u vaše dopisništvo u Bijelom Polju, i zaključati ga, pa vam ključ poslali u Podgoricu te pratite samo Jug kao i dosada. Ne smiju vam dati ni centa naših para, pa kada bi vas zatvorili, bolje i da ne radite nego da na ovakav način se ponašate", poručio je Mekić.

On je izrazio očekivanje da će premijer Lukšić uvidjeti da i na sjeveru postoji i jak nevladin sektor .

"Nadamo se da će ozbiljnije shvatiti sjever kao dio ove Države, koji je u jako teškoj situaciji", poručio je Mekić.

On je pozvao sve kolege NVO sa Juga da podrže skup i gradjane da se izbore za svoju egzistenciju.

Galerija

Bonus video: