Bijelo Polje: Puletić pod istragom, ali dežura 20-ak dana?

Upravni odbor je napokon prekjuče formiran, a na njegovom čelu je, kako je ranije i najavljeno, Aleksandar Žurić
9 komentar(a)
Zvonko Puletić, Foto: Savo Prelević
Zvonko Puletić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2015. 19:52h

Bivši načelnik ginekološko-akušerskog odjeljenja bjelopoljske bolnice Zvonko Puletić radio je posljednjih dvadesetak dana, iako je sa još dvoje ljekara, Tomislavom Jeremićem i Hakom Tahirović, upućen na godišnji odmor do okončanja istrage zbog infekcije beba.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da je Puletić odrađivao dežurstva. Vršilac dužnosti direktora Biserka Bulatović, međutim, tvrdi da je Puletić dolazio nekoliko puta “službeno”. Ona nije pojasnila šta to znači.

Menadžment bolnice je 18. marta poslao ljekare na odmor, nakon što su roditelji inficiranih beba danima štrajkovali glađu. Puletić , Jeremić i Tahirovićeva vraćeni su na posao nakon jednoipomjesečnog pritvora, gdje su se nalazili zbog sumnji tužilaštva da su odgovorni za infekciju pet beba, od kojih je jedna i preminula.

Uskoro smjene rukovodilaca?

“Vijesti” nezvanično saznaju da će u bjelopoljskoj bolnici biti znatnih promjena, kada je riječ o rukovodećem kadru.

Žurić je na sjednici Upravnog odbora zatražio “punu informaciju” oko statusa svih rukovodilaca i zaposlenih, kao i o sistematizaciji radnih mjesta.

On je pojasnio i kako se u tom tijelu našlo mjesto i za Radosava Nišavića, poslanika SNP-a u Skupštini Crne Gore, a ne nekoga iz DPS-a:

“Nišavić je ugledni bjelopoljski ljekar i to je njegova preporuka“.

Bonus video: