Bijelo Polje: U Opštini više nema viška zaposlenih

Javni poziv je raspisan u skladu sa Vladinom odlukom o otpremnini u slučaju sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih u javnom sektoru
1803 pregleda 0 komentar(a)
Opština Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Opština Bijelo Polje, Foto: Arhiva "Vijesti"

Na javni poziv Opštine Bijelo Polje za sporazumni prestanak radnog odnosa prijavilo se 15 zaposlenih, od toga sedam u organima i službama Opštine i osam zaposlenih u javnim ustanovama čiji je osnivač Opština.

Javni poziv je raspisan u skladu sa Vladinom odlukom o otpremnini u slučaju sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih u javnom sektoru.

“Zaposlenim koji su zainteresovani da na ovaj način raskinu radni odnos biće isplaćen neto iznos otpremnine u visini od 50 odsto mjesečne bruto zarade za svaku godinu radnog staža, s tim što iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog”, kazala je glavna administratorka Marina Petrić.

Takođe, naglasila je ona, zaposlenom koji ispunjava uslov za penziju i ako mu do 67 godina života nedostaju do dvije godine, biće isplaćen neto iznos otpremnine u visini šest bruto zarada. “Odluka o otpremnini u slučaju sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih primjenjivaće se do posljednjeg dana ove godine, u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima”, kazala je Petrić.

Opštinu je u ciklusu iz 2015. i 2016. godine putem sporazumnog raskida radnog odnosa uz isplatu otpremnine napustilo 120 zaposlenih.

“Time je naša Opština ispunila obaveze prema sanacionom planu Ministarstva finansija, kojim se nastoji što efikasnije izvršiti racionalizacija broja zaposlenih. Opština Bijelo Polje prema trenutnoj optimizovanoj sistematizaciji radnih mjesta nema viška zaposlenih”, kazala Petrić. Trenutno je u Opštini Bijelo Polje zaposleno 313 radnika.

Bonus video: