Bijelo Polje: Završena rekonstrukcija Doma zdravlja

Projekat je realizovan aranžmanom Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i Opštine Bijelo Polje
164 pregleda 6 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 25.12.2012. 15:40h

Rekonstruisani objekat Doma zdravlja, koji je koštao oko 3,5 miliona eura, otvoren je danas u Bijelom Polju.

Premijer Milo Đukanović je na svečanosti rekao da rekonstrukcija Doma zdravlja nije posljednja riječ Vlade Crne Gore i lokalne uprave u vezi unaprjeđenja života građana Bijelog Polja.

"Od adaptacije obrazovnih ustanova do unapređenja saobraćajne i komunalne infrastrukture, do izgradnje drugih namjenskih objekata koji će olakšati život Bjelopoljcima, ali svima koji budu boravili u ovom gradu", poručio je on.

Direktor Doma zdravlja Rasim Agić je rekao da je na rekonstruisanom objektu dograđen podrum, prizemlje i prvi sprat, čiji su sadržaji uklopljeni u postojeći objekat

Predsjednik bjelopoljske opštine Aleksandar Žurić je kazao da ova medicinska ustanova predstavlja prvu liniju preventivne zdravstvene zaštite stanovnika.

"Partnerski odnos lokalne samouprave i Vlade ogleda se niz godina, raznovrsnim investicijama.

Napominjem i ovogodišnji projekat toplifikacije i energetske efikasnosti Opšte bolnice, kontinuirane modernizacije medicinske opreme, što podrazumijeva još veći nivo zdravstvene zaštite u našem gradu", kazao je on.

Direktor Doma zdravlja Rasim Agić je rekao da je na rekonstruisanom objektu dograđen podrum, prizemlje i prvi sprat, čiji su sadržaji uklopljeni u postojeći objekat.

Projekat je realizovan aranžmanom Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i Opštine Bijelo Polje.

Medicinsku opremu donirala je turska agencija TIKA.

Bonus video: