Bjelopoljska bolnica riješila problem ginekologa: Ubuduće tri stalna zaposlena

Vukoviću zvanično još nije prestao radni odnos, a iz bolnice su kazali da odjeljenje ginekologije i akušerstva funkcioniše nesmetano, jer rade i dva ginekologa iz privatne prakse
1973 pregleda 1 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Ažurirano: 13.12.2019. 10:28h

U bjelopoljskoj Opštoj bolnici ubuduće će raditi tri stalno zaposlena ginekologa, čime će biti riješen problem nedostatka tih specijalista, nakon odlaska jednog od dva ginekologa Milutina Vukovića koji je najavio preseljenje u Beograd

Vukoviću zvanično još nije prestao radni odnos, a iz bolnice su kazali da odjeljenje ginekologije i akušerstva funkcioniše nesmetano, jer rade i dva ginekologa iz privatne prakse.

„Odjeljenje ginekologije i akušerstva funkcioniše nesmetano, kako kroz rad stalno uposlenih ginekologa, tako i kroz rad ginekologa angažovanih kroz ugovor o dopunskom radu“, piše u odgovoru bolnice dostavljenom “Vijestima”.

Iz te zdravstvene ustanove ističu da je na osnovu njihovog zahtjeva i saglasnosti Ministarstva zdravlja, raspisan konkurs za prijem jednog ginekologa na neodređeno vrijeme.

„Konkurs je završen i primljen je još jedan ginekolog, što će omogućiti organizaciju odjeljenja ginekologije i akušerstva u skladu sa medicinskim normativima. Bolnica u ovom trenutku ima četiri stalno zaposlena ginekologa, kao i dva ginekologa angažovana kroz ugovor o dopunskom radu. Jedan ginekolog je angažovan iz privatne zdravstvene ustanove i jedan iz Doma zdravlja“, piše u odgovoru bolnice.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, na tom odjeljenju pored dr Blaža Varagića rade dr Magdalena Leković, koja se vratila sa specijalizacije, a preko konkursa je zaposlena dr Vesna Cvijović, koja je do sada imala privatnu ordinaciju.

Bonus video: