Bingulac u Luci Bar: Slijedi još bolja saradnja sa firmama iz Srbije

Franović je izrazio zadovoljstvo trenutnim poslovnim aranžmanima, prije svega sa Fiat-om iz Kragujevca, i kazao da da ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove
1 komentar(a)
Zoran Binguac, Luka Bar, Foto: Luka Bar
Zoran Binguac, Luka Bar, Foto: Luka Bar
Ažurirano: 27.11.2017. 10:44h

AD Luka Bar posjetio je ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori prof. dr Zoran Bingulac koji je iskazao “punu otvorenost” za saradnju sa lučkim menadžmentom i spremnost da posreduje u ostvarivanju svih potrebnih konkakata sa političkim i privrednim establišmentom u Srbiji, “a naročito u svijetlu planirane posjete predstavnika Luke Bar Srbiji počekom decembra”.

Iz Luke su saopštili da će ta posjeta i prezentacija potencijala Luke Bar biti organizovana u saradnji sa Privrednim komorama Crne Gore i Srbije.

"Ambasador Bingulac se složio sa izvšnim direktorom Luke mr Zarijom Franovićem da je tržište Srbije prirodno gravitaciono područje Luke Bar i izrazio nadu da će svi infrastrukturni problemi u zaleđu barske luke, koji koče potencijalno uspješne poslove, biti prevaziđeni, a na tome se već i radi. Zajednički je zaključeno da vrijeme uspješne saradnje Luke Bar sa poslovnim partnerima iz Srbije tek dolazi", objavila je lučka Služba za odnose sa javnošću.

Prema istim navodima, Franović je izrazio zadovoljstvo trenutnim poslovnim aranžmanima, prije svega sa Fiat-om iz Kragujevca, i kazao da da ima mnogo prostora i kapaciteta za nove poslove.

"Uporište za takvu tvrdnju direktor Franović vidi u tome da su u Luci Bar u posljednja četiri mjeseca preduzete sve aktivnosti na stavljanju u funkciju svih raspoloživih lučkih kapaciteta, uz potpunu sanaciju hladnjače. Kapaciteti silosa za žitarice mogu biti veoma interesantni privrednicima iz Srbije, kao i Slobodna zona sa svim prednostima za poslovanje koje pruža. Izvršni direktor luke ukazao je sagovornicima i na problem neriješenih odnosa željeznica Kosova i Srbije, zbog čega Luka Bar gubi veoma značajne poslove", dodaje se u saopštenju.

U posjeti Luci, sa ambasadorom Bingulcem bili su i Radivoje Rašović, predstavnik Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba i Vesna Radojević, prvi savjetnik za konzularne poslove.

Bonus video: