Bivši funkcioneri protiv opštine Kolašin: "Neumornost" papreno naplatili

Luka Medenica dobiće 3.024 eura za neiskorišćene odmore
190 pregleda 8 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.03.2017. 18:40h

Nekadašnji sekretar za finansije Luka Medenica peti je kolašinski funkcioner, koji će od novca građana, a prema presudi Osnovnog suda, naplatiti, navodno, neiskorištene godišnje odmore dok je bio na toj funkciji.

Po istom osnovu presude su na teret opštine dobili bivši predsjednik Skupštine Mile Šuković, potpredsjednici Momčilo- Batulija Bulatović i Đorđije Živković, kao i nekadašnji glavni administrator Zoran-Brko Vlahović. Njima će, uključujući iz budžeta, bez sudskih troškova, biti isplaćeno oko 23. 500 eura.

Nekadašnji sekretar za finansije, navodno, na odmor nije išao sve vrijeme dok je bio na funkciji, od 2011. do 2014., pa će dobiti 3.024 eura. Iz presude se vidi da je i bivši predsjednik Opštine Darko Brajušković, koji je Medenici bio nadređeni, svjedočio da je sekretar bio “neumoran” četiri godine.

Medenica je dobio i naknadu po osnovu umanjenja zarade 226,42 eura koju je, inače, primao suprotno odluci SO. Bivši sekretar za finansije tražio je pred sudom isplatu naknade za ishranu u toku rada i umanjena naknade za regres, u ukupnoj vrijednosti od 30 eura. I u tom slučaju sud je odlučio u njegovu korist, ali će taj postupak građane koštati još dodatnih 900 eura.

“Medenica je zajedno sa još jednom radnicom tužio Opštinu i za isplatu dijela naknade za ishranu u toku rada i umanjenje naknade za regres u iznosu od 30, sa kamatom od 14.02 eura. Ukupno potraživanje oba tužioca po ovom zahtjevu je iznosilo 88.04, dok su sudski troškovi bili deset puta veći i iznosili su 900 eura,” piše na sajtu Opštine, čija gradočalenica Željka Vuksanović je naložila objavljivanje informacije o radu bivših funkcionera vlasti DPS-a, u rubrici “Javni ili lični interes?”.

Bonus video: