Bivši gradonačelnik neće biti šef katastra: Nije položio test

11 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Savo Prelević
Vuka Golubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2014. 19:12h

Bivši gradonačelnik Berana Vuka Golubović nije prošao testiranje na konkursu za načelnika katastra u tom gradu, pa je direktor Uprave za nekretnine postavio službenika te filijale Seada Adrovića za novog v.d. Golubović nije imao dovoljan broj poena na testu Uprave za kadrove kao ni Momčilo Saičić, dosadašnji v.d. načelnika katastra.

To je Saičić i potvrdio “Vijestima”, navodeći da je na tom mjestu bio 16 mjeseci. Saičić je negirao da je na bilo koji način zloupotrijebio položaj, proknjižavajući opštinsku zemlju na privatne graditelje i Golubovića, o čemu je beranska vlast dokumentaciju dostavila tužilaštvu.

Adrović je, preuzevši funkciju prije dva dana, pronašao u fioci žalbu koju je Opština prije pet mjeseci uložila na rješenje katastra da parcelu kraj lokalnog puta Lubnica Berane uknjiži na bivšeg gradonačelnika. Umjesto da je proslijedi Ministarstvu finansija, Saičić ga je zadržao u fioci. Prema dokumentima dostavljenim tužilaštvu mjesec dana nakon lokalnih izbora u Beranama, bivši predsjednik Opštine preveo je na svoje ime 45 ari opštinskog zemljišta u katastarskoj opštini Lužac. Rješenje je potpisao Saičić, protiv koga je, kao i protiv Golubovića, nova opštinska vlast podnijela krivičnu prijavu specijalnom tužiocu zbog sumnji i nezakonitog rasipanja opštinske imovine.

Saičić sve demantuje i kaže da je u pitanju redovna procedura. “Žalba Opštine nije jedini predmet, žalbe i predmeti čekaju i mjesecima. Kad budem izveo dokaze i obezbijedio nalaz vještaka proslijediću ga Ministarstvu,” rekao je Saičić “Vijestima”.

Upitan da prokomentariše dokaze koji upućuju na sumnju da je opštinska zemlja uknjižavana nemilice na privatne graditelje u Beranama, Saičić tvrdi da je “pravilno primijenio zakon".

Plac je greškom 70-tih godina upisan na državu

Za 45 ari opštinske zemlje koja je uknjižena na bivšeg gradonačelnika, Saičić tvrdi da je pripadala Berancu V. Mićoviću.

“To je bila privatna imovina Mićovića koja je greškom 70-tih godina, kada je rađen katastar, uknjižena na državu, odnosno na opštinu.To je uvijek bila privatna zemlja i nije tačno podmetanje da je oteta o pštinska zemlja,” objasnio je Saičić zašto je potpisao dokument .

Bonus video: