Bivši menadžer Opštine Tivat: Nijesam bio član SDP-a, ali su me predložili

"Imenovan sam na prijedlog SDP-a kao neko ko ima značajno iskustvo... Uslov je bio da ne želim partijsku pripadnost..."
433 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Petranović (novine), Foto: Siniša Luković
Zoran Petranović (novine), Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.11.2017. 19:55h

Bivši menadžer Opštine Tivat Zoran Petranović saopštio je juče da nije bio član SDP-a, već da je imenovan na funkciju na predlog te partije.

On je reagovao na tekst “Marko Petričević menadžer Opštine“, u kojem između ostalog stoji “Tada je ukinuta funkcija menadžera Opštine koju je prethodno pokrivao Zoran Petranović (SDP)”.

Reagovanje objavljujemo integralno:

“U nekoliko navrata novinar Siniša Luković objavljuje netačne informacije o meni. Posljednji put to je uradio u izdanju Vašeg lista od 14.11.2017. godine, gdje je u tekstu pod naslovom 'Marko Petričević menadžer Opštine' u sadržaju istog, između ostalog napisao: 'Tada je ukinuta funkcija menadžera Opštine koju je prethodno pokrivao Zoran Petranović (SDP )'. Tačno je da sam bio menadžer Opštine, ali nije tačno da sam bio član SDP-a. Imenovan sam na prijedlog SDP-a kao neko ko ima značajno iskustvo u menadžerskim poslovima. Moj uslov tada je bio da ne želim partijsku pripadnost, što su tadašnji čelnici SDP-a prihvatili. Na ovu činjenicu već ranije sam ukazivao Vašem dopisniku iz Tivta, tako da ponavljanje ove neistine smatram zlonamjernim pokušajem moje diskreditacije od strane dotičnog novinara. Ovakvim pisanjem želi da predstavi moju smjenu političkim obračunom između partija, što nije tačno. Naime, prije održanih lokalnih izbora 2016. godine od strane čelnih ljudi Opštine od mene je traženo da pristupim DPS-u. Jasno mi je bilo rečeno da ukoliko ne budem član DPS-a ne mogu biti menadžer Opštine. Nisam prihvatio tu vrstu ucjene i smijenjen sam sa tog radnog mjesta. Nakon toga, novom Odlukom o organizaciji i načinu rada lokalne uprave Opštine Tivat, mjesto menadžera Opštine je izbrisano iz organizacije. Naravno, sve je ovo lako dokazivo i ako Vaš novinar da dokaz za svoju tvrdnju koju je iznio u tekstu spreman sam javno da mu se izvinim. U suprotnom, od njega, kao čovjeka sa iskazanim demokratskim kapacitetom, očekujem isto”.

Bonus video: