Bivši radnici „Onogošta“ ponovo dobili odbijajuća rješenja za penziju

“Za šest mjeseci nijesu imali rješenje, a imali su ga upravo onoga kada smo protestovali ispred Fonda PIO, ali nam tada šefica Nada Drašković nije htjela reći da već imaju rješenja”, kazao je Miloš Gvozdenović
69 pregleda 3 komentar(a)
radnici onogošta, Foto: Svetlana Mandić
radnici onogošta, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.04.2016. 12:05h

Grupa bivših radnika Hotelsko turističkog Preduzeća (HTP) Onogošt, koji od marta prošle godine pokušavaju da ostvare pravo na penziju, ponovo su od Fonda PIO dobili odbijajuće rješenje uz obrazloženje da u trenutku uvođenja stečaja u HTP Onogošt država nije imala vlasničkog udjela.

Riječ je o 15 radnika koji su 15.marta prošle godine predali dokumenta za penzije ali ih je Fond odbio, pa su oni na pomenutu odluku uložili žalbu Ministarstvu rada i socijalnog staranja koje je u oktobru poništilo rješenje Fonda PIO i naložilo ponavljanje postupka. Zbog toga što ih niko nije obavještavao kakav je rezultat ponovljenog postupka oni su se 28.marta okupili ispred prostorija Fonda PIO u Nikšiću.

“Za šest mjeseci nijesu imali rješenje, a imali su ga upravo onoga kada smo protestovali ispred Fonda PIO, ali nam tada šefica Nada Drašković nije htjela reći da već imaju rješenja”, kazao je Miloš Gvozdenović.

Međutim, “Vijestima” su toga dana iz Ministarstva rada i socijalnog staranja odgovorili da su rješenja i u ponovljenom postupku odbijajuća iz istog razloga.

„Ispoštovaćemo svu zakonsku proceduru, opet ćemo se žaliti Ministarstvu rada i ponijeti svu dokumentaciju koju imamo. Vjerujemo da resorno ministarstvo neće dozvoliti da ponovo godinu čekamo na odgovor. Ako mi moramo dostaviti žalbu u roku od 15 dana, tražimo da nam državni organi dostave odgovor u roku od 30 dana“, kazao je Milorad Glušica.

Stečaj u HTP Onogošt uveden je 2009, a tri godine kasnije Privredni sud je uveo klasični stečaj kada su svi objekti pomenutog preduzeća zatvoreni, a oko 80 stalno zaposlenih radnika je ostalo bez posla. Od imovine Onogošta jedino nije prodat istimeni hotel koji se nalazi u Nikšiću.

Bonus video: