Bivši radnici Solane traže tender za prodaju imovine

Podsjećaju da im matična firma duguje oko 1,5 miliona eura za zarade i uplate za radni staž za šest godina. Dodaju da se radnicima u prosjeku duguje oko 15 hiljada eura
0 komentar(a)
Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Solana Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 21.09.2017. 19:12h

Bivši radnici ulcinjske solane „Bajo Sekulić“ nezadovoljni su novim ugovorom o zakupu tog preduzeća jer smatraju da je korak nazad u ostvarivanju njhovih prava kao prioritenih povjerilaca stečajnog dužnika.

Oni su pozvali stečajnu upravu da raspiše novi tender za prodaju cjelokupne imovine preduzeća.

“To je jedini način da nam izmire dugovanja. Stečaj traje već punih 12 godina, a obaveze prema radnicima izmirene su tek jedan odsto”, kažu predstavnici bivših radnika Saša Mitrović i Nikola Čilingiri.

Podsjećaju da im matična firma duguje oko 1,5 miliona eura za zarade i uplate za radni staž za šest godina. Dodaju da se radnicima u prosjeku duguje oko 15 hiljada eura.

“Mijenjaju se stečajni upravnici, ali obaveze ostaju. Zašto Solanu ne prodaju neposrednom pogodbom pa ko da više?”, pitaju Mitrović i Čilingiri.

Dodaju da razmišljaju o radikalizaciji protesta ako ne dobij odgovore.

Krajem avgusta Nacionalni parkovi i stečajna uprava Solane zaključili su novi jednogodošnji ugovor o zakupu. Stečajni upravnik Žarko Ostojić, koji je tražio razrješenje sa funkcije, ranije je rekao da bi radnici trebalo da se obrate njemu, a ne medijima.

Bonus video: