Bjelica: Bečanović koristi mjesto u Ministarstvu da kleveta ljude na UCG - Vijesti.me
"NE ZNA ZAŠTO JOJ JE INTERESANTAN"

Bjelica: Bečanović koristi mjesto u Ministarstvu da kleveta ljude na UCG

"Ja se ne bavim ni tajnim, ni javnim optužbama ljudi, nego naučnim i istraživačkim radom, pored redovnih radnih obaveza", navodi Bjelica

Duško Bjelica
Duško Bjelica (Foto: UCG)

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica saopštio je da ne zna zašto je interesantan generalnoj direktorici u Ministarstvu prosvjete Tatjani Bečanović sa kojom, kako navodi, "nikada nijesam imao nikakvu komunikaciju, niti dodirnih tačaka".

"Za razliku od gospođe Bečanović, koja je partijski namještenik - kontrolor URA-e u Ministarstvu prosvjete, ja sam na Univerzitetu Crne Gore, na sve funkcije, biran od akademskog osoblja i tajnim glasnjem između više kandidata. Dva puta sam jednoglasno, tajnim glasanjem, izabran za dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića. Rad na tom Fakultetu me preporučio za upravna tijela Univerziteta Crne Gore. Takođe, dva puta sam na tajanom glasanju na Senatu Univerziteta Crne Gore, kao najvećem akademskom tijelu, biran u Upravni odbor UCG. Urednik sam i osnivač dva naučna časopisa od kojih je jedan već uvršten i prepoznat u Tomson Rojtersovoj bazi. Ponosan sam na rad Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i svoju radnu, naučnu i profesionalnu karijeru", navodi Bjelica.

On navodi da se sa Bečanović dijametralno razlikuje i u stavovima.

"Ja se ne bavim ni tajnim, ni javnim optužbama ljudi, nego naučnim i istraživačkim radom, pored redovnih radnih obaveza. Iz njene bibliografije vidim da nije nikada objavila nijedan naučni rad koji se nalazi u međunarodnoj bazi podataka. Ja imam, do sada, više objavljenih knjiga, naučnih studija, udžbenika i monografija nego što kontrolorka URA-e ima godina. Što se mene i mojih referenci tiče, može slobodno uzeti godišnji odmor da ih pročita, i faliće joj vremena, jer joj je inače izgleda dosadno. Valjda će joj nekad dosaditi i da se bavi tuđim poslom. Očigledno je da Bečanović koristi mjesto u Ministarstvu prosvjete da kleveta ljude i njihov rad na UCG. Što je do sada radila isključivo partijski, sada nastavlja iz Direktorata prosvjete. Pošto se već nekoliko godina bavi isključivo samnom i nije me, izgleda, još dobro proučila po dubini, protiv nje sam predao tužbu nadležnom sudu zbog neutemeljenih javnih i netačnih izjava, kojima pokušava da me iz njoj poznatih razloga javno deskredituje. Neka nastavi. Može joj biti", navodi se u saopštenju Bjelice.

Dodaje da bi joj preporučio "da joj je vrijeme da počne da čuva druge od sebe i da je možda krajnje vrijeme da poradi na sebi. Zbog same sebe".