Blokiraće put ka Božaju zbog uvoza: Građani treba da jedu domaće povrće

“Vijesti” su u utorak objavile da su poljoprivrednici Zete i Malesije nezadovoljni lošom prodajom svojih proizvoda. Poljoprivrednici su tada saopštili da su razlozi za slabu prodaju nelojalna konkurencija, u vidu lanca velikih marketa i velikih količina robe iz uvoza
88 pregleda 33 komentar(a)
David Camaj, Foto: Luka Zeković
David Camaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.07.2016. 17:53h

Poljoprivrednik iz Malesije David Camaj je kazao da će poljoprivredni proizvođači iz Malesije i Zete blokirati magistralni put Tuzi - Božaj ukoliko Ministarstvo poljoprivrede ne reguliše preveliki uvoz voća i povrća.

Camaj je kazao da su poljoprivrednici u veoma lošoj situaciji, jer, zbog prevelike konkurencije, ne mogu da prodaju svoje proizvode.

“Pozivamo Ministarstvo poljoprivrede da ove godine stane na put uvozu. Građani treba da znaju da jedu naše povrće... Ko se ne bavi poljoprivredom, ne zna koliko je truda potrebno uložiti u sve to”, kazao je Camaj.

On je istakao da će poljoprivrednici resornom Ministarstvu dati određeni rok do kada mogu da riješe njihov zahtjev.

“Vijesti” su u utorak objavile da su poljoprivrednici Zete i Malesije nezadovoljni lošom prodajom svojih proizvoda. Poljoprivrednici su tada saopštili da su razlozi za slabu prodaju nelojalna konkurencija, u vidu lanca velikih marketa i velikih količina robe iz uvoza.

Bonus video: