Bogdanović: DANU ostavila posebno znakovit trag

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović čestitao jubilej Dukljanskoj akademiji nauka i umjetnosti
1029 pregleda 4 komentar(a)
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku predsjedniku Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, Sretenu Peroviću povodom dvadesetogodišnjice osnivanja DANU.

“Ovaj važan jubilej, prije svega, podsjeća nas na rad i doprinos DANU svim krucijalnim procesima u Crnoj Gori tokom minule dvije dekade, kojim su njeni članovi - kao već ostvareni i upečatljivi akteri društvenih procesa - ostavili posebno znakovit trag. Od obnove nezavisnosti, preko kontinuiranog rada na jačanju crnogorskog identiteta, sve do neumornih aktivnosti na polju kulture i nauke, DANU je svojim doprinosom zavrijedila status institucije čiji je značaj u savremenim crnogorskim okvirima nemjerljiv.

Iz tog razloga, nemam sumnju kako ćemo u vremenu koje slijedi svjedočiti jednako intenzivnom i posvećenom djelovanju DANU i njenih članova. Na tom putu, ni ubuduće neće izostati podrška Ministarstva kulture, koje u potpunosti prepoznaje dragocjenu i zapaženu ulogu DANU u oblastima od obostranog značaja", navodi se u čestitki Bogdanovića.

Bonus video: