Bogdanović poziva donatore da pomognu rekonstrukciju fasada na Cetinju

Na donatorsku konferenciju pozvani su ambasadori, a prikupljena sredstva predviđena su za rekonstrukciju fasada u istorijskom jezgru grada
0 komentar(a)
BOGDANOVIC, Foto: Vlada Crne Gore
BOGDANOVIC, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 05.07.2011. 12:23h

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, organizovace 15. jula donatorsku konferenciju u cilju prikupljanja sredstava za realizaciju projekta "Beautiful Cetinje", kojim je predviđena rekonstrukcija fasada u istorijskom jezgru grada, a čija će realizacija početi do kraja godine.

Na donatorsku konferenciju pozvani su ambasadori, a među njima i ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Emina Birgen Kesoglu, koja je danas posjetila Cetinje.

Intersovanje Turske za ovaj projekat, ujedno dolazi i zbog činjenice da će rekonstrukcijom biti obuhvaćeni objekti svih bivših veleposlanstava, pritom uključujući i tursko.

Ambasadorka Kesoglu zahvalila je gradonačelniku na predočenim informacijama, pri čemu je ponovila da je Republika Turska od ranije izuzetno zainteresovana za korišćenje svog bivšeg poslanstva u kulturne svrhe.

Ovo je druga posjeta turske ambasadorke, ove godine, a tokom prvog susreta sa Bogdanovicem, ona je izkazala interesovanje za projekat izgradnje Univerzitetskog kompleksa Akademija umjetnosti, te rekonstrukciju sadržaja.

Bonus video: