Bolesnika nosili na rukama do kola

Put do kuće Bulatovića u Donjem Biševu prošle sedmice nije bio očišćen, pa su bolesnika morali nositi 500 metara na rukama
221 pregleda 110 komentar(a)
Nemanja Bulatović (Novina)
Nemanja Bulatović (Novina)
Ažurirano: 20.03.2015. 20:30h

Nemanja Bulatović iz Donjeg Biševa optužio je novu BS - SDP vlast u Rožajama za vjersku diskriminaciju prilikom zimskog održavanja seoskih puteva. Zbog selektivnog čišćenja, tvrdi on, dodatno je narušeno zdravstveno stanje njegovog teško oboljelog oca.

"Otac ne hoda i slabo govori. Zbog promjene koja mu je pronađena na mozgu, a koja bi mogla da bude i tumor, prošlog utorka smo morali hitno da ga odvedemo u bolnicu. Molili smo se u lokalnoj upravi da nam očisti put što su i obećali", rekao je Nemanja.

Put do njegove kuće je djelimično očišćen, ali je i dalje bio neprohodan.

"Kada sam se prošle srijede zbog toga požalio, šef nadzornog organa za puteve u lokalnoj upravi Demir Nurković je bio više nego neljubazan. Rekao mi je da nema goriva kako bi se na terenu uvjerio da je put neprohodan. Na moje insistiranje da očiste tu dionicu, jer sam u četvrtak ujutru oca morao hitno da odvezem u Klinički centar u Podgoricu, gdje je i ostao, Nurković mi je drsko kazao da idem na Žabljak i u Šavnik da vidim kakvi su tamo putevi", tvrdi Bulatović.

Nejasno mu je zašto ga je Nurković slao u Šavnik i Žabljak, kada je tamo palo najmanje duplo više snijega nego u Rožajama, ako to „nije bila poruka da se iseli jer je pravoslavac“.

"Jako me je uvrijedio, kao i činjenica da su danima bila neprohodna sela sa većinskim pravoslavnim življem. Bolesnog oca smo na rukama nosili najmanje 500 metara do mjesta na koje je mogao da dodje džip. Hladnoća i takav način transporta je dodatno narušio njegovo zdravlje, pa se pitam gdje mi živimo i kakav je tek tretman prema zdravim ljudima, kada nema empatije prema teškim bolesnicima", rekao je Bulatović.

On se zahvalio direktoru Doma zdravlja Hajranu Kalaču koji je ponudio svu raspoloživu pomoć u zbrinjavanju i prevozu pacijenta.

Nurković mislio da je očišćeno

Na Bulatovićeve optužbe, Demir Nurković je u sms-u odgovorio:

"Nije mi poznato. A znam sigurno da je putni pravac prema njegovoj kući očišćen u prošloj sedmici".

Potom je novinarki "Vijesti" preporučio da ode na lice mjesta i lično se uvjeri u to. Na pitanje da li je on obilazio taj put, rekao je da nije, ali da su to navodno učinili njegovi podređeni, što Bulatović negira.

Bulatović ističe da su zvali direktora Vodovoda Safeta Redžovića koji je imao volju da pomogne zbog urgentne zdravstvene situacije, ali su mu iz lokalne uprave kazali da nijesu saglasni da mašine očiste put.

Bonus video: