Boro Lazović hoće da gradi u samom centru Budve

Lazovići su još prije godinu i po dobili od Ministarstva održivog razvoja i turizma građevinsku dozvolu za gradnju kondo kompleksa „Porto Budva“, dvije kule od 18 i 16 spratova
211 pregleda 37 komentar(a)
Boro Lazović, Foto: Vuk Lajović
Boro Lazović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.03.2015. 20:08h

Lider budvanskog DPS-a i šef lokalnog parlamenta Boro Lazović predao je zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova opštinskom Sekretarijatu za prostorno planiranje i time ponovo započeo proceduru dobijanja građevinske dozvole za gradnju na atraktivnom zemljišnom kompleksu u centru Budve na stotinjak metara od Starog grada.

Parcela od 3.600 kvadrata, koja se u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine vodi kao vlasništvo Bora i njegovog rođenjeog brata Jova Lazovića, nalazi se tik uz gradski vrtić a pored novog, nedovoršenog kompleksa zgrada na lokalitetu Velje vode.

Lazovići su još prije godinu i po dobili od Ministarstva održivog razvoja i turizma, nakon godinu dana prikupljanja dokumentacije, građevinsku dozvolu za gradnju kondo kompleksa „Porto Budva“, dvije kule od 18 i 16 spratova.

Nakon što su prve komšije, porodica Slovinić, koje imaju kuću uz parcelu Lazovića, osporila tužbom građevinsku dozvolu, Upravni sud je oborio. Od tada nije pokrenuta procedura za dobijanje građevinske dozvole, do prije dva dana, kada je Boro Lazović podnio zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za faznu izgradnju.

Kako je obrazloženo, pozivajući se na izmjene i dopune planskog dokumenta DUP „Budva centar“, Lazovići navode da je na tom lokalitetu predviđena mješovita namjena, pa time i traže mogućnost fazne izgradnje garaže, stambenih i hotelskih kapaciteta.

Nadležnost opštine, odnosno resornog Sekretarijata je izdavanje građevinskih dozvola, isključivo za stambene i porodične objekete, ali i ne za hotele, pa ovim zahtjevom Lazovići, definitivno traže da im se precizno kaže, šta mogu na parceli da grade.

Prvobitno planirali da grade dvije kule od 18 i 16 spratova

Prvobitnom građevinskom dozvolom, koju je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Lazovići su sa svojim tadašnjim partnerom kompnijom „Alart centar“ planirali gradnju dvije građevinske cjeline kule 1 i kule 2 koje je trebalo da budu povezane na nivou prizemlja i mezanina i dvoetažnim garažnim prostorom ispod zemlje.

Parcela od 3.600 kvadrata nalazi se u centru Budve

Naime, prva kula je trebalo da bude 18 spratova, dok druga kula ima 16 spratova.

Ukupna bruto razvijena građevinska površina objekata je bila 38.540,70 kvadrata, od čega podzemnih garaža 10.314,02 kvadrata, nadzemnih etaža 26.686,30, dok je bruto razvijena površina tehničkih etaža 1.540,20 kvadrata.

Bonus video: