Bošković i Kazazović: Saradnja Crne Gore i BiH važna za buduće projekte

Bošković je upoznao Kazazovića sa načinom organizacije obrazovnog sistema Crne Gore, stavljajući akcenat na srednje i visoko obrazovanje
0 komentar(a)
Predrag Bošković, Elvir Kazazović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, Elvir Kazazović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 31.03.2016. 19:47h

Saradnja Crne Gore i Bosne i Hercegovine važna je za buduće projekte, kao što je razmjena učenika osnovnih i srednjih škola, ocijenjeno je na sastanku ministra prosvjete Predraga Boškovića sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Elvira Kazazovića.

„Ministri su tokom današnjeg susreta razmijenili pozitivna iskustva dviju država iz oblasti obrazovanja i saglasili se o važnosti saradnje za buduće projekte, poput razmjene učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo i Crne Gore, kao i saradnje na nivou visokog obrazovanja”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Navodi se da je Bošković upoznao Kazazovića sa načinom organizacije obrazovnog sistema Crne Gore, stavljajući akcenat na srednje i visoko obrazovanje.

On se, dodaje se, tokom susreta osvrnuo na reformu engleskog jezika koja se realizuje u Crnoj Gori u saradnji sa Britanskim savjetom.

U saopštenju se kaže da je Bošković Kazazovića upoznao i sa aktivnostima koje se sprovode na polju izjednačavanja matura za učenike gimnazija i srednjih stručnih škola, odnosno uvođenja jedinstvene mature.

On je kazao da očekuje saradnju i podršku u cilju regionalnog rješavanja problema priznavanja obrazovnih isprava ustanova visokog obrazovanja čiji kvalitet rada se dovodi u pitanje.

Kazazović je kazao da iskustva gimnazija Kantona Sarajevo koje, čiji su obrazovni programi na engleskom jeziku, mogu biti od značaja za crnogorske kolege u procesu reforme koju realizuju.

Navodi se da je Kazazović ponudio saradnju u cilju rješavanja regionalnog pitanja u vezi sa priznavanjem obrazovnih isprava.

Bonus video: