Bošković: Kasarna u Andijevici garant bezbjednosti na sjeveroistoku zemlje

Kasarna će, dodaje ministar, omogućiti bolju bezbednosnu situaciju na sjeveroistoku zemlje, ali i otvaranje novih radnih mjesta, kvaliteniji socijalni i društveni život
1809 pregleda 6 komentar(a)
Bošković danas u Andrijevici, Foto: Ministarstvo odbrane
Bošković danas u Andrijevici, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić obišli su Opštinu Andrijevica, kako bi sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem definisali dalje korake oko gradnje nove kasarne VCG, koja će nositi ime Miljana Vukova Vešovića, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar Bošković kaže da su stvoreni svi pravno – adminstrativni preduslovi da se krene u detaljnije radove na izgradnji kasarne, te da je novac za restituciju uplaćen lokalnoj upravi za nekretnine.

“U narednim danima nadamo se da će lokalna uprava zaključiti pojedinačne sporazume sa osam porodica čiju zemlju otkupljujemo za buduću kasarnu Andrijevica. Već nakon toga i nakon izrade projekta Ministarstvo odbrane će krenuti u inteziviranje radova na ovom lokalitetu, kako bismo već sredinom iduće godine, kao što smo i obećali, imali u funkciji djelove kasarne Andrijevica” kazao je Bošković.

Kasarna će, dodaje ministar, omogućiti bolju bezbednosnu situaciju na sjeveroistoku zemlje, ali i otvaranje novih radnih mjesta, kvaliteniji socijalni i društveni život.

“Ono što je najvažnije je da upravo ovim projektom i drugom dionicom autoceste, Vlada itekako radi i brine o sjeveru Crne Gore, jer nakon završetka druge dionice autoceste Andrijevica će biti na 60-70 kilometara od Podgorice”, poručio je ministar i dodao da će se, nakon otvaranja kasarne, krenuti sa izgradnjom stambene zgrade za pripadnike oružanih snaga naše zemlje.

Predsjednik opštine Andrijevica Srđan Mašović zahvalio se ministru Boškoviću i poručio da je riječ o istorijskom projektu.

“Pored svih važnih projekta koji se realizuju na teritoriji naše opštine i kapitalnog projekta autoputa, ovo je jedan od najvažnijih projekata koji su se ikad dešavali u Andrijevici, koji će svakako doprinijeti bržem i dinamičnijem razvoju naše opštine, kako sa ekonomskog, tako i sa bezbjednosnog aspekta.“

Kasarna Miljan Vukov Vešović gradiće se u naselju Prljanija, na prostoru od oko 40 hiljada kvadrata. Kapacitet buduće kasarne biće između 150 i 200 vojnika.

Bonus video: