Bošković pod rotacijom juri drumom

Bošković je istim automobilom sa upaljenim "bljeskalicama" "letio" Jadranskom magistralom u maju 2013. godine...
115 pregleda 41 komentar(a)
Predrag Bošković službeno vozilo, Foto: Siniša Luković
Predrag Bošković službeno vozilo, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.12.2015. 06:24h

Ministar prosvjete Predrag Bošković i dalje na službenom automobilu, protivno propisima, ima instalirane svjetlosne signale, koje mogu da koriste samo vozila pod pratnjom.

Riječ je o crveno-plavim bljeskajućim svjetlima koje emituju vozila pod pratnjom kada prevoze štićene ličnosti, što Bošković nije.

Ministra, međutim, to ne sprečava da već više od dvije i po godine na svom službenom “mercedesu” (PG MN-712) posjeduje "bljeskalice", koje mu omogućavaju da "zaobilazi" saobraćajne propise i vozi brzinom većom od dozvoljene, pretiče kolone automobila i sve ostalo što nekažnjeno mogu da rade vozila pod pratnjom.

Ministar juče nije bio voljan da odgovori otkud mu "bljekaskalice".

"Mislim da smo to pitanje već jednom obrazlagali prije skoro dvije godine, tako da nema potrebe da tu priču ponovno komentarišem", kazao je on "Vijestima".

LED diode montirane su iza rešetki hromirane maske "mercedesa", što se moglo vidjeti i juče u Tivtu.

"Vijesti" su maja 2013. godine objavile da je tadašnji ministar rada i socijalnog staranja "letio" Jadranskom magistralom sa upaljenim "bljeskalicama" na istom "mercedesu" sa tada drugim registarskim oznakama.

Boškovićeva šefica kabineta Bojana Martinović tada nije objasnila zašto ministar, koji nije štićena ličnost, na službenom automobilu ima svjetlosnu signalizaciju rezervisanu za vozila pod pratnjom...

Policija ga ne zaustavlja, ili "zažmuri"?

Iz MUP-a “Vijestima” juče nije odgovoreno da li su, kada i zašto Boškoviću zvanično odobrili postavljenje signalizacije.

U maju 2013. godine, iz Uprave policije su saopštili da "mercedes" koga Bošković i danas vozi "nije u posjedu" tog organa.

"Shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima, vozila koja ne pripadaju Upravi policije i koja ne ispunjavaju uslove za ugradnju posebnih uređaja, među kojima su svjetlosni i zvučni signali, koji su u prekršaju kada se nalaze u saobraćaju. Ukoliko... policajac zatekne takvo vozilo u saobraćaju, on je dužan da vozača sankcioniše“, saopšteno je tada “Vijestima“.

Naveli su i da će "policijski službenici obratiti posebnu pažnju" i isključiti automobil iz saobraćaja, ako ga zateknu na drumu.

Bonus video: