Bradt Travel Guide: Crna Gora zavodljiva i pustolovna zemlja

Na preko 300 stranica, Rellie je opisala prirodne ljepote primorja, zaleđa i planinskog dijela Crne Gore i obogatila tekstove brojnim fotografijama i mapama gradova
67 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora vodič, Foto: Gov.me
Crna Gora vodič, Foto: Gov.me
Ažurirano: 29.03.2012. 10:58h

Renomirani izdavač turističkih vodiča za englesko govorno područje "The Bradt Travel Guide" objavio je četvrto izdanje vodiča o Crnoj Gori.

"Crna Gora - zemlja "crnih planina" – jednako je zavodljiva i pustolovna kao i njeno ime. Lutajte alpskim divljinama Prokletija, sada petim nacionalnim parkom, podjite na rafting rijekom Tarom kroz najdublji evropski kanjon, ili jednostavno nađite mirno mjesto za uživanje uz čašicu rakije duž 293kilometara crnogorske azurne obale", navodi se u uvodnom dijelu vodiča.

Kako su saopštili iz Ministarstva održivog razvoja i turizma prema riječima “Conde Nast Traveller”-a ovaj vodič je “brilijantno napisan i veoma korisan”, dok “Times” piše da se radi o najboljem vodiču o zemlji.

Autorka je novinarka Annalisa Rellie, koja je specijalizovana za turističke i enogastronomske teme, a prvi put je posjetila Crnu Goru tokom studijskog putovanja 2000.

Uz podršku privrede i NTO CG, na preko 300 stranica, Rellie je opisala prirodne ljepote primorja, zaleđa i planinskog dijela Crne Gore i obogatila tekstove brojnim fotografijama i mapama gradova.

Vodič pruža opšte i praktične informacije o Crnoj Gori, djelove posvećene njenoj istoriji, religiji i kulturi, znamenitostima koje treba posjetiti, kao i detaljne informacije o svakom regionu sa mapama puteva da bi turisti mogli na najbolji način isplanirati svoj boravak i aktivnosti.

Članci obuhvataju opis prirodnih ljepota, smještajne kapacitete sa cijenama, različite tipove restorana, a posjeduju i rječnik izraza i fraza.

Bonus video: