Brajović otišla iz Muzeja zbog političkih i drugih pritisaka

Novoformirani Savjet prekjuče je za vršioca dužnosti imenovao Luciju Đurašković
109 pregleda 35 komentar(a)
Biljana Brajović, Foto: Vuk Lajović
Biljana Brajović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.03.2017. 19:38h

Dosadašnja direktorica Javne ustanove Muzeji i galerije Budva Biljana Brajović podnijela je ostavku Savjetu te ustanove, zbog navodnih višemjesečnih pritisaka da to učini.

Novoformirani Savjet prekjuče je za vršioca dužnosti imenovao Luciju Đurašković, nekadašnju direktoricu Muzeja i predsjednicu budvanskog odbora Demosa.

“Ovim putem želim da vam podnesem ostavku na mjesto direktorke JU Muzeji i galerije Budva. Naime, nakon višemjesečnih pritisaka, političkih i dugih, odlučila sam da podnesem neopozivu ostavku, bez obzira na stručnost i rezultate rada, ipak, nisam spremna da se suprotstavljam političkim promjenama na nivou Opštine Budva“, navela je Brajovićeva u pismenoj ostavci dostavljenoj Savjetu.

Đuraškovićeva je vodila Muzeje do 2005. godine, kada je gradom upravljala opozicija, da bi nakon što je vlast preuzela koalicija DPS-SDP, na njeno mjesto postavljena Brajovićeva.

Đuraškovićeva je sve vrijeme bila zaposlena u ustanovi.

Za vrijeme mandata Brajovićeve, Opština je uspjela da poslije više od tri decenije potpuno restaurira rimski mozaik, a privela je kraju i restauraciju i konzervaciju ranohrišćanskog mozaika.

Bonus video: