Brajović: Valorizovati privredne i prirodne potencijale Mojkovca

"Mojkovac je grad koji se može pohvaliti trgovačkim putevima iz Srednjeg vijeka, rudnicima i kovačnicama, ali i herojskim otporom i borbenošću u dva svjetska rata, čime zauzima zasluženo mjesto u istorijskim i umjetničkim udžbenicima i literaturi", kazao je Brajović
55 pregleda 18 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 12.08.2017. 09:59h

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović čestitao je rukovodstvu i građanima Mojkovca Dan opštine, navodeći da je u narednom periodu realno očekivati dinamičniji rast i valorizacija privrednih i prirodnih potencijala tog grada.

Brajović navodi da je svaki jubilej dobra prilika za sumiranje rezultata, podsjećanje na slavnu istoriju, ali i razne pošasti koje su kroz vrijeme dolazile i prolazile mojkovačkim krajem.

Prema njegovim riječima, gorštački mentalitet, ljudski potencijali, kao i prirodni resursi, vjekovima su odolijevali mnogim izazovima.

"Mojkovac je grad koji se može pohvaliti trgovačkim putevima iz Srednjeg vijeka, rudnicima i kovačnicama, ali i herojskim otporom i borbenošću u dva svjetska rata, čime zauzima zasluženo mjesto u istorijskim i umjetničkim udžbenicima i literaturi", kazao je Brajović.

On je rekao da Mojkovac danas dijeli sudbinu sjevera države, ali i viziju evropskih integracija, pa je u narednom periodu realno očekivan dinamičniji rast i valorizacija privrednih i prirodnih potencijala.

"Uvjeren da će Mojkovac i u novom vremenu zauzeti svoje zasluženo mjesto na raskršću ideja, vizija i razvoja, čestitam 13. avgust, Dan opštine Mojkovac", poručio je Brajović.

Bonus video: