Brajović: Vlada će tražiti da se glasa starim ličnim kartama

Vlada će na sjutrašnjoj sjednici ići sa podnošenjem zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine gdje bi se produžio rok za važenje starih dokumenata do 31. decembra
18 komentar(a)
Ivan brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.09.2012. 12:10h

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović rekao je da će Vlada zatražiti produženje važenja starih ličnih karata do kraja godine, kako bi se omogućilo građanima koji još nijesu uzeli nova biometrijska dokumenta da glasaju na izborima.

Brajović je to rekao na presu povodom njegovog sastanka sa izvršnim direktorom kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal Jurijem Fedotovim, a odgovarajući na pitanje agencije "MINA" da li MUP posjeduje podatke koliko građana posjeduje stare lične karte i da li će oni moći da glasaju na izborima.

"Vlada će na sjutrašnjoj sjednici ići sa podnošenjem zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine gdje bi se produžio rok za važenje starih dokumenata do 31. decembra ove godine, što je i rok do kada u biračkom spisku mogu biti građani koji nemaju državljanstvo", rekao je Brajović.

Kokain i heroin iz prolaze kroz region

Fedotov je naveo da je zadovoljan razgovorima koje je vodio sa predstavnicima vlasti u Crnoj Gori i istakao da 85 odsto kokaina i heroina iz Avganistana i Latinske Amerike prolazi kroz ovaj region do plasmana u Zapadnu Evropu.

"UNODC je u maju pustilo u realizaciju novi regionalni program čiji je Crna Gora aktivni učesnik, a glavi smisao tog programa je da se prekinu i zaustave ti putevi prometa narkotika", rekao je Fedotov.

Brajović je odbio da precizno odgovori na pitanje televizije “Vijesti” koliko je narkotika kod nas zaplijenjeno od početka godine, navodeći da se ta količina povećava.

Bonus video: