Branka Bošnjak ne odustaje: Traži spisak "zaslužnih" stanara

I narednih danaće preuzeti sve pravne radnje koje sljeduju nakon nepoštovanja sudskih presuda
106 pregleda 0 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Duško Miljanić
Branka Bošnjak, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 06.12.2011. 16:41h

Šef kluba odbornika Pokreta za promjene u Skupštini Glavnog grada, Branka Bošnjak, smatra da je odluka Skupštine da se administratoru Željku Vukoviću ostavi rok da se izjasni o presudi Upravnog suda potpuno bespotrebna i čista kupovina vremena.

Da se administrator ponovo izjasni o presudi Upravnog suda kojom je odlučeno da je Skupština dužna da objavi spisak „zaslužnih građana koji su dobili stanove u periodu od 2006. do 2010. godine”, odlučeno je na posljednoj skupštinskoj sjednici zahvaljujući glasovima vladajuće koalicije, a uprkos oštrom protivljenju odbornice PzP-a, za koju je sramotno da Skupština uopšte raspravlja o pravosnažnim presudama suda.

"Sada će Glavni grad uobičajenim pravnim zavrzlamama prebacivati odgovornosti jednih na druge, a poslije poruke gradonačelnika da on ta imena nikada neće saopštiti, ne očekujem ni drugačiji odgovor administratora", objasnila je Bošnjak.

Međutim, kako je najavila, od svog zahtjeva koji je i sud u njenu korist presudio, neće odustati, te će i narednih dana preuzeti sve pravne radnje koje sljeduju nakon nepoštovanja sudskih presuda.

Spisak koji Glavni grad dugo vremena krije jedna je od najčuvanijih tajni jer se na njemu navodno nalaze imena ljudi iz pravosuđa i policije, a Bošnjak je nedavno poručila da oglušavanje o pravosnažnu presudu Upravnog suda samo dokazuje da tu nijesu čista posla i daje riječ o korupciji.

Bonus video: