Branka Bošnjak: Zar simpatizer DF-a ne može predavati djeci?

Ona je kritikovala Slavoljuba Stijepovića zbog dešavanja u Mašinskoj školi u Podgorici
387 pregleda 10 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Boris Pejović
Slavoljub Stijepović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.09.2013. 19:42h

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak poručila je u otvorenom pismu ministru prosvjete Slavoljubu Stijepoviću da se oglušava na kršenja Opšteg zakona o obrazovanju i drugih propisa, zbog partijskog zapošljavanja u Mašinskoj školi u Podgorici.

“Vjerovatno zbog toga što se radi o vašem zemljaku i pretpostavljam vašem partijskom aktivisti za koga ste lično urgirali. Drugog objašnjenja nema”, piše u pismu.

Bošnjak je navela da neko ko je simpatizer DF-a, a to mu je drsko stavio do znanja glavni inspektor prosvjete Miomir Anđić, prateći ga na Fejsbuku, nije bio podoban za zaposlenje.

“Iako je trebao u skladu sa svim propisima biti preveden u stalni radni odnos, vi ste kršeći zakon dali prednost DPS kadru, bratu sekretarke škole i dokazali da poštujete jedino sud partije i ono što smo čuli u aferi „Snimak“.

Tragično je da se naši inspektori i to glavni bave praćenjem privatnih fejsbuk profila nastavnika, umjesto da sankcionišu direktore škola koji krše zakone”, kazala je Bošnjak.

Ona podsjeća da je Anđić poznat javnosti: ”Sjećamo ga se kako je 'junački' htio da isključi struju i vodu cetinjskim gimnazijalcima tokom protesta, i kako je mnogobrojnu rodbinu udomio u Medicinsku školu, tako da od njega nas ništa ne može iznenaditi, pa ni ovo uhođenje na Fejsbuku”.

Bošnjak je ocijenila da je sramno da se uz suglasnost Stijepovića krši zakon i progone partijski neistomišljenici, na način što im se ugrožava elementarna egzistencija.

Ona je kazala da to nije jedini slučaj kršenja Zakona i sporazuma sa Sindikatom prosvjete .

“Očigledno da ste u panici od svakim danom izvjesnijeg gubitka vlasti, jer prljavštine i nedjela koje ste vi iz DPS-a radili godinama, isplivavaju na površinu. Vaše ćutanje na očigledno kršenje Zakona, što je čak potvrdila i vaša inspekcija, samo govori da vi jedno pričate i obećavate, a drugo radite, i da ničim ne zaslužujete da budete na mjestu koje pokrivate.

DF neće dozvoliti da se ovako olako poigravate sa ljudskim sudbinama, posebno kad se radi o časnim ljudima koji vaspitavaju našu djecu i drže do ugleda svoje profesije”, naglasila je Bošnjak.

Ona je Stijepoviću poručila da bi podnio ostavku nakon povlašenja Zakona o visokom obrazovanju iz skupštinske procedure, da ima iole političke odgovornosti .

“No vi, kao ni većina vaših kolega ne znate šta je odgovornost, čini vam se da ste van sistema, ali neće ni to zadugo”, poručila je Bošnjak.

Bonus video: