Brčvak plaća obroke za sve đake iz Bistrice

Poznati humanista donirao novac za osnovce škole “Vuk Karadžić” u Bistrici kod BIjelog Polja
1589 pregleda 1 komentar(a)
Osnovna škola u Bistrici, Foto: Privatna arhiva
Osnovna škola u Bistrici, Foto: Privatna arhiva

Poznati crnogorski biznismen i humanista Hajriz Hačko Brčvak, rodom iz Bistrice kod Bijelog Polja, odlučio je da osnovcima škole “Vuk Karadžić” u tom mjesnom centru, donira 128 obroka do kraja polugodišta.

Učenici će obrok u narednih 70 dana dobijati preko preduzeća “Put gros” a vrijednost donacije je 3.200 eura.

Direktor škole Mevludin Gredić kazao je da su nastavnici, roditelji i učenici zahvalni na ovoj za njih velikoj donaciji humaniste, kojem nije prvi put da pomaže toj školi.

“Ovo je treća donacija našeg zemljaka. Do sada su u dva navrata po 30 učenica i tri nastavnika beplatno ljetovali u njegovom hotelu u Baru, uključujući i troškove prevoza”, kazao je Gredić.Bjelopoljac koji živi u Baru, vlasnik restorana “Stara čaršija”, nedavno je donirao 11.000, od potrebnih 12.000 eura kako bi jednoipogodišnji dječak Bogdan Vukosavljević otputovao u Tursku na liječenje.

Njegova humanost i dobročinstva ne poznaju granice. Tako je nakon pročitanog teksta u novinama kako djecu na Madagaskaru koja do škole idu kroz pustinju svakodnevno ginu od aligatora koji ih napadaju, Hačko Brčvak poslao novac da se napravi most.

Bonus video: