Brodet, vino i muzika do zore

Manifestacijom u Pržnu, Budva označila početak nove sezone
96 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2013. 07:08h

Atraktivnom feštom „Brodet fest“, koja je sinoć organizoavana u Pržnu, metropola turizma zvanično je zakoračila u puni jek turističke sezone.

Uz specijalitet brodet, koji je besplatno dijeljen, kao i vino iz domaćih, crnogorskih vinarija, mala riva ispod hotela „Marestral“ i brojnih konoba, bila je pretijesna za brojne posjetioce koji su se do kasno u noć provodili.

Turistička organizacija Budve, koja potpisuje organizaciju i ove, još jedne u nizu fešti koje se organizuju tokom cijele godine, potvrdila je da je izmiještanje manifestacija u mala primorska mjesta duž budvanske rivijere pun pogodak.

Gradska muzika Budve označila je početak fešte, da bi potom uslijedio programa za najmlađe.

Uz torte, kolače, sokove i ostale poslastice, mališani su uživali u programu koji je specijalno za njih izvela umjetnička trupa “Alternacija” iz Novog Sada. Uporedo sa dječijim programom, započelo je dijeljene brodeta i vina.

Brodet koji je pripremilo udruženje šefova kuhinja, svakako je svojstven ovom podneblju, a prema riječima poznatog kuvara Bogdana Krsmanovića pripremljeno je ukupno 600 porcija.

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, potvrđujući da je i ovoga puta gostoprimstvo mještana doprinijelo uspjehu manifestacije, kazao je da je pred Budvom uspješna turistička sezona.

Oni koji su degustirali brodet i vino, svakako su imali prilike i da uživaju uz nastupe klapa “Škuribanda” i “Castel Nuovo”, da bi oko 20.30 časova na bini postavljenoj na plaži hotela “Maestral” nastupila prvo grupa “Neon” iz Podgorice, nakon koje je zvijezda večeri bio hrvatski pop pjevač Toni Cetinski.

Brodet je pripreman u svim restoranima u Pržnu, i kao jelo dana bio je na meniju po posebnim cijenama, a kraj večeri označio je veliki vatromet tačno u ponoć

Galerija

Bonus video: